Smażona zupa jarzynowa babci Neely
Smażona zupa jarzynowa babci Neely może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,88 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 837 kalorii, 45g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 13 minut. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, cebulę, fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Jarzynowa Kolacja Schabowa, Jak gotować: Chop suey, uwielbiane chińskie danie smażone z mieszanymi warzywami, oraz Zupa jarzynowa babci.
Instrukcje
W dużym garnku na średnim ogniu, stopić masło i saute marchew, seler i cebula, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodać mąkę do warzyw i dobrze wymieszać. Gotować mąkę, aż osiągnie lekki blond kolor. Następnie wymieszaj pastę pomidorową i pozwól lekko gotować, około 1 do 2 minut.
Podczas mieszania wlać bulion warzywny i doprowadzić zupę do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dodać puszkę pokrojonych w kostkę pomidorów i ziemniaków. Dusić, aż ziemniaki są gotowane przez, o 20 protokół.
W międzyczasie rozgrzej olej z orzeszków ziemnych w frytkownicy elektrycznej lub dużej patelni wyposażonej w termometr do głębokiego smażenia do 325 stopni F. w dużym naczyniu zapiekanym wymieszaj mąkę i dopraw solą i pieprzem. Kotlety pogłębiać w mieszaninie mąki, odklepując nadmiar.
Umieść kotlety, 2 na czas, w frytkownicy i gotować, aż gotowane przez, o 6 protokół. Lekko ostudzić i wyjąć do wyłożonej papierowym ręcznikiem tacy na arkusze.
Dodać gotowane kotlety do zupy i gotować kolejne 30 minut, lub do momentu, gdy mięso spadnie z kości. W ciągu ostatnich 10 minut gotowania, dodać kukurydzę, groszek i fasolkę szparagową. Zupę z chochli układamy w poszczególne miseczki, topimy kotletem schabowym i posypujemy natką pietruszki.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.