Smażona Tilapia cytrynowa z makaronem parmezan
Pan Seared Lemon Tilapia z parmezanem makaron może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 93g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 1103 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $7.43 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz bazylia, oregano, makaron łokciowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Parmezan Pan-Seared Tilapia, Pieprz Cytrynowy Tilapia, oraz Tilapia zapiekana z sosem cytrynowo-kaparowym.
Instrukcje
Doprowadzić rondel z lekko osoloną wodą do wrzenia na średnim ogniu, wymieszać z makaronem i powrócić do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż jest gotowane przez, ale nadal firma do ukąszenia, o 8 protokół.
Tymczasem rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Posypać obie strony filetów tilapia z sokiem z cytryny, oregano, bazylia, kolendra, sól, i pieprz, i położyć filety w podgrzewanej patelni, upewniając się, że nie dotykać. Filety zapiekać przez 2 do 4 minut z każdej strony, aż ryba będzie złotobrązowa Na zewnątrz, a wewnątrz nieprzejrzysta i łuszcząca się.
Do rondla wrzucić gorący, ugotowany makaron i wymieszać w 1 łyżce oliwy z oliwek, aby pokryć makaron.
Posypać parmezanem, wymieszać i wymieszać 1 łyżeczkę soku z cytryny, czosnek w proszku, bazylia, oregano, kolendra, sól i pieprz. Podziel makaron na dwie płyty, a na wierzch polej filetem z tilapii.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku