Smażona Mozzerella z rukolą i Prosciutto
Smażona Mozzerella z rukolą i Prosciutto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 867 kalorii, 38g białka, oraz 68 g tłuszczu na porcję. Na 6,1 USD za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ocet z czerwonego wina, rukolę, bułkę tartą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prosciutto Rugulan i smażone jajko Pizza, Pappardelle z rukolą i Prosciutto, oraz Figowo-prosciutto Pizza z rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podzielić rukolę na 8 małych pęczków i luźno owinąć każdą z 1 lub 2 plasterkami prosciutto. Podzielić na 4 talerze z pieczoną papryką, oliwkami i cebulą.
Wymieszać ocet, sardelę i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Ubij w oliwie z pierwszego tłoczenia.
Białka ubić z 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w płytkiej misce. Umieść bułkę tartą w innej płytkiej misce. Dwukrotnie płaszcz każdy kawałek sera przez zanurzenie w mieszaninie jaj, następnie okruchy, i powtarzając.
Rozgrzać 1/2 cala oliwy z oliwek w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyska. Usmażyć mozzarellę, obracając ostrożnie raz lub dwa razy, aż złocisty i ser zacznie się topić, ale nadal zachowuje swój kształt, W sumie około 2 minut.
Odcedzić krótko na papierowych ręcznikach, a następnie przenieść na talerze.
Skrop wszystko winegretem.
Podawać z: chlebem czosnkowym z pietruszką