Smażona brukselka ze smażonymi kaparami
Smażona brukselka ze smażonymi kaparami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 143 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka oliwy z oliwek, kapary solone, wermut, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażona brukselka z orzechami włoskimi i kaparami, Smażona brukselka z orzechami włoskimi i kaparami, oraz Smażona brukselka i Kabaczek ze smażoną szałwią.
Instrukcje
Osuszyć kapary w durszlaku lub sitku i nacisnąć na nich, aby wycisnąć nadmiar wilgoci.
Połóż je na papierowych ręcznikach, aby trochę wyschły.
Wlać olej do małej, ciężkiej patelni na średnim ogniu; powinno to być około 1/4 cala głębokości. Gdy olej lśni, prawie dymiąc, dodać kapary i smażyć, mieszając, aż otworzą się jak kwiaty i brązowy.
Usuń kapary z oleju i umieść je na kilku warstwach ręczników papierowych, aby osuszyć. Rezerwy oliwy z oliwek do gotowania brukselki.W przypadku brukselki: Zamontuj Robot kuchenny z ostrzem do krojenia. Po uruchomieniu, upuść brukselkę do rurki zasilającej, aby je cienko pokroić. (Użyj Leja, aby przepchnąć kiełki—tworzy lepsze plastry.) Alternatywnie można użyć mandoliny lub ostrego noża, aby cienko pokroić brukselkę. Czosnek i sól rozgnieść na pastę w moździerzu i tłuczek lub nożem szefa kuchni na desce do krojenia.
Podgrzać 2 duże (12-calowe) patelnie na średnim ogniu. (Jeśli nie masz 2 patelni, musisz to zrobić w 2 partiach.) Gdy patelnie są gorące, łyżkę połowę zarezerwowanej oliwy z oliwek i połowę pasty czosnkowej do każdej. Gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj brukselkę i wrzuć je delikatnie, aż zostaną pokryte olejem, a następnie pozostaw je w spokoju przez około 1 minutę, tak aby były chrupiące i lekko brązowe. Wrzucić ponownie i gotować przez około 1 minutę więcej.
Wlać wermut i stir-smażyć, aż brukselka są chrupiące-miękkie, ale nadal jasnozielony, o 2 Więcej minut.
Zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem.Połącz brukselkę w jedną patelnię i umieść je na średnim ogniu, aby się ogrzały.
Dodać podsmażone kapary na patelnię, następnie dodać ocet, wrzucić, posmakować i skorygować przyprawy.
Przełożyć do dużej, ładnej miski i podawać na gorąco.