Smażone krewetki i Okra
Smażone krewetki i Okran to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 467 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać okra, mąka kukurydziana, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smażone krewetki z Okranem i limonką, Pieczone krewetki i Okra Louisiana Po ' Boys, oraz Smażone Zielone Pomidory I Smażona Okra dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 1/2 cala oleju roślinnego w średnim piecu holenderskim lub garnku o dużym dnie na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 350 stopni F.
W międzyczasie włóż mąkę do płytkiego naczynia. Lekko ubić jajka z 1/2 szklanki wody w innym płytkim naczyniu.
Ubić mąkę kukurydzianą, przyprawę Cajun i tymianek w trzecim naczyniu. Okra zagrzebać w mące, wytrząsając nadmiar. Zanurz w ubitych jajach, a następnie pogłębiaj w mieszance mąki kukurydzianej. Smażyć, obracając w razie potrzeby, na złoty kolor, około 2 minut.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i doprawić solą.
Pozostałą mąkę wymieszać z pozostałą mieszanką mąki kukurydzianej. Zanurz krewetki w jajach, a następnie pogłębiać w mieszaninie mąki kukurydzianej, zwracając się do płaszcza. Smaż krewetki partiami, okazjonalnie, aż do złotego, o 3 protokół.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i doprawić solą.
Pomidory przyprawiamy solą.
Podawać krewetki i okra z sosem tatarskim, kliny cytrynowe i pomidory.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.