Smażona pizza z jabłkiem i fetą
Smażona pizza z jabłkiem i fetą wymaga około 35 minut od początku do końca. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 300 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Mieszanka mielonego pieprzu, masła, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 23%. Spróbuj Karmelizowana pizza z cebulą i fetą, Szybka Pizza feta & bakłażan, oraz Hummus Flatbread pizze z Fattoush i Feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce połącz Zawartość opakowania ciasta do pizzy i 1/2 szklanki gorącej wody. Energicznie wymieszać, około 25 uderzeń. Ustaw miskę w ciepłym miejscu (około 85 stopni F lub 35 stopni C) na 5 minut. Ciasto obrócić na mąkę, podzielić na 8 małych części. Wyrobić ciasto i uformować na okrągłe.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać ciasto i smażyć, aż ciasto jest lekko rumiane, odwracając raz do brązowego z obu stron. Po ugotowaniu umieść kółka na blasze z ciastkami.
Posyp fetę, czerwoną cebulę i tymianek na wierzchu kółek.
Piec pizze, aż feta zacznie brązowieć, około 10 do 12 minut.
Podczas pieczenia pizzy, na wcześniej używanej patelni, podgrzej 1/2 łyżki masła i kilka gałązek tymianku.
Wymieszać jabłka na patelni, i gotować, aż jabłka będą miękkie i złote.
Jabłka ułożyć na wierzchu pizzy, doprawić pieprzem i podawać.