Smażona cukinia może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 427 kalorii. Mieszanka cytryny, mąka, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 28 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Spróbuj Smażona Cukinia, Wieprzowina smażona na sucho z cukinią, oraz Smażona Cukinia Low Carb dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wlać olej do głębokiego, ciężkiego dna garnka i podgrzać do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać mieszaninę panierki łącząc bułkę tartą i parmezan w średniej misce.
Posypać lekko mąką (za pomocą sita) do pogłębiania, a następnie wrzucić do płaszcza równomiernie-pomoże to panierce trzymać. Zanurz cukinię w jajkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Mąka Uniwersalna
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
6
Wyjąć kawałki, 1 na 1, wytrząsając nadmiar jajka i zwinąć je w mieszaninie bułki tartej, aż zostaną pokryte ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Rolka
Jajko
7
Przełożyć na talerz lub blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
8
Gdy olej osiągnie temperaturę, przetestuj olej, upuszczając jeden kawałek cukinii. Powinien dość szybko wypłynąć na powierzchnię, rozpocząć bańkę i smażyć stopniowo. Przygotuj blachę do pieczenia wyposażoną w ręcznik kuchenny i łyżkę szczelinową (lub, alternatywnie, pająk), aby usunąć cukinię z oleju. Wrzuć kilka kawałków cukinii do oleju i delikatnie obracaj olejem podczas smażenia. To wirowanie pozwoli cukinii dużo poruszać się, zapewniając smażyć bardziej równomiernie ze wszystkich stron. Gdy są jasne do średnio brązowego, wyjąć je łyżką i położyć je na ręczniku kuchennym do ostygnięcia.