Slumbo Nore'a

Slumbo Nore'a
Jeśli masz około 1 godziny i 35 minut do spędzenia w kuchni, Slumbo Nore może być niesamowitym przepisem peskatariańskim do wypróbowania. Za 3,64 dolara za porcję przepis ten pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji z 737 kaloriami , 30 g białka i 13 g tłuszczu każda. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Ten przepis z Foodnetwork wymaga papryki, pieprzu, meksykańskiego oregano i czosnku. 1 osoba wypróbowała ten przepis i mu się spodobał. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 63% . Ta ocena jest całkiem dobra. są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej masło i olej w garnku o pojemności 6–7 litrów na średnio-wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj cebulę, seler, paprykę i czosnek i smaż przez 5 minut, aż zmiękną i lekko się skarmelizują.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
3
Dodaj gumbo w proszku, liść laurowy, pieprz cayenne, paprykę, sól, tymianek, oregano i pieprz i kontynuuj gotowanie przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
GumboGumbo
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż, aż się zrumieni, przez kolejne 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Dodaj bulion z owoców morza, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Tuż przed podaniem dodaj dorsza i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, a następnie dodaj pozostałe owoce morza. Gotuj kolejne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kwarta (4 Szklanki) Bulionu Z Owoców Morza1 Kwarta (4 Szklanki) Bulionu Z Owoców Morza
PlamiakPlamiak
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
6
Dodaj ostry sos, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
7
Podawać z ryżem i posypać proszkiem pilnikowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plik W ProszkuPlik W Proszku
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Wyposażenie

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1Batoniki toffi Heathczarny pieprz, plus więcej do przyprawczarny pieprz, plus więcej do przypraw53 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych2Batoniki toffi Heathcayennecayenne3zdanieseler naciowy pokrojony w kostkęseler naciowy pokrojony w kostkę4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanki wywaru z owoców morza (lub 2 soki z małży)filiżanki wywaru z owoców morza (lub 2 soki z małży)6321 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ryż gotowanyryż gotowany1Batoniki toffi Heath1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1zielona papryka, pokrojona w kostkęzielona papryka, pokrojona w kostkę12 łyżeczki czosnku w proszkuPilnik gumbo puder, plus dodatkowo do dekoracjiPilnik gumbo puder, plus dodatkowo do dekoracji4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.plamiak, pokrojony na kawałki 1,5 calaplamiak, pokrojony na kawałki 1,5 cala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 łyżki stołowe plus 1/2 szklanki wody, podzielone2 łyżki stołowe plus 1/2 szklanki wody, podzielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól koszerna, plus więcej do przyprawsól koszerna, plus więcej do przypraw2521 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kostka krabowa, zbieranakostka krabowa, zbierana23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone Meksykańskie oreganosuszone Meksykańskie oregano122 do 3 łyżeczek soli morskiej2 do 3 łyżeczek soli morskiej2Batoniki toffi Heathuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.krewetki, muszle usunięte, deveinedkrewetki, muszle usunięte, deveined1281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1łyżka czerwony ocet winnyVidalia cebula pokrojona w kostkęVidalia cebula pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn