Slow-Cooker Short Rib Dinner
Need a dairy free main course? Slow-Cooker Short rib Dinner może być spektakularny przepis spróbować. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 795 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól, suszone połówki pomidorów i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Slow-Cooker Short Rib Dinner, Slow-Cooker Short Rib Tacos, oraz Slow Cooker Short Rib Sauce.
Instrukcje
Brązowe żeberka wołowe w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż rumiane ze wszystkich stron, często obracając.
Tymczasem w 4 do 6-quart powolnej kuchence, warstwa cebuli, pomidora, marchwi, ziemniaków i czosnku.
Łyżka rumianej wołowiny do powolnej kuchenki.
Odcedzić tłuszczu z patelni; dodać wino, 1/2 szklanka wody i bulionu na patelni. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina dojdzie do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
Wołowinę posypać solą, tymiankiem, bazylią i pieprzem.
Wlać gorącą mieszankę wina na wołowinę.
Przykryć; gotować na niskim ustawieniu przez 8 do 10 godzin.
Około 15 minut przed podaniem, łyżką szczelinową, wyjąć wołowinę i warzywa z powolnej kuchenki; umieścić w misce do serwowania. Odtłuścić tłuszcz z gotowania soków w powolnej kuchence.
W 4-filiżanki szklanki miarki lub średniej miski, wymieszać pozostałe 1/2 szklanki wody i mąki, aż będzie gładka.
Wlać soki z powolnej kuchenki do mieszanki mąki; dobrze wymieszać. Kuchenka mikrofalowa na wysokiej przez 3 do 4 minut lub do zagotowania mieszaniny, mieszając raz w połowie gotowania.
Polać sosem wołowinę i warzywa.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 35 dolarów za butelkę.
![Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot]()
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc