Skręty szpinaku z ziołami
Spinach Herb Twists to bezglutenowy i pierwotny przepis na 24 porcje. Ten przystawka ma 30 kalorii , 1 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 13 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką oregano, ząbek czosnku, jajko i kilka innych składników, możesz go zrobić. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Austrian Apple Twists , Cinnamon Twists i 3 Delicious Twists on an Egg Salad Sandwich .
Instrukcje
Umieść szpinak w koszyku do gotowania na parze; umieść w rondlu na 1 cal wody. Doprowadź do wrzenia; przykryj i gotuj na parze przez 2-3 minuty lub do momentu, aż zmięknie.
Dobrze odcedź i odstaw. Na małej patelni podsmaż cebulę i czosnek na 1 łyżce masła, aż zmiękną; przełóż do miski. Wymieszaj z parmezanem, bazylią, oregano i szpinakiem; odstaw.
W dużej misce wymieszaj zawartość mieszanki do bułek i paczki drożdży; ubijaj w ciepłej wodzie, jajku i 2 łyżkach masła, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek miski. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut. Przykryj i odstaw na 5 minut.
Każdą porcję rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 12 cali x 10 cali. Rozpuść pozostałe masło; posmaruj nim ciasto.
Rozłóż mieszankę szpinakową na cieście do 1/4 cala od krawędzi. Złóż każdy prostokąt na pół wzdłuż; ściśnij szwy, aby je uszczelnić.
Pokrój każdy prostokąt na dwanaście pasków o szerokości 2,5 cm.
Skręć paski i umieść na blachach do pieczenia posmarowanych sprayem do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 25 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 12–16 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Podawać na ciepło. Resztki schłodzić.