Short Rib Chili wymaga około 4 godziny i 5 minut od początku do końca. Na 3,87 zł za porcję, ten przepis okładki 28% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1078 kalorii, 36g białka, oraz 83g tłuszczu. Przepis ten służy 6. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz zwykłą mąkę kukurydzianą, rozdartą na kawałki, ozdoby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kawę rozpuszczalną, możesz śledzić to danie główne z Czekoladowe babeczki kawowe z lukrem kawowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 19 osób próbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy są 7th Annual Chili Contest: Entry # 2-Short Rib boeuf Bourguignon Chili, Short Rib Chili, oraz Short Rib Chili.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Ułóż krótkie żeberka na dużym arkuszu folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
4
Całość posypać 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Sól
5
Przynieś New Mexico chiles, ancho chiles i 1 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu w średnim rondlu na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż chiles są po prostu miękkie, 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili Pepper
Papryka Chili
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Przenieść mieszaninę do blendera. Trzymając mocno wierzch, zmiksuj, aż puree chile będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Dodaj krótkie żeberka partiami i brązowe ze wszystkich stron, 5 do 6 minut na partię, przenosząc krótkie żeberka do miski za każdym razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodaj czosnek i czerwoną cebulę do kapiących w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Czerwona
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
10
Smażyć, aż cebula zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
11
Wymieszać z kminkiem i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Kminek
12
Dodaj puree chile z blendera, bulion, agawę i espresso; wymieszaj, aby zmiksować. Przełóż krótkie żeberka i wszelkie soki z miski do garnka; wymieszaj do pokrycia. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć i umieścić garnek w piekarniku. Dusić, aż żebra będą bardzo delikatne, około 2 godzin 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Agawa
Bulion
Papryka Chili
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Piekarnik
Garnek
13
Przechyl garnek. Łyżka off i wyrzucić wszelkie tłuszczu, który unosi się na powierzchni i basenów na dolnym końcu. Za pomocą szczypiec przenieś żebra i luźne kości na oprawioną blachę do pieczenia. Ostrożnie odetnij membranę od każdego kawałka mięsa (spróbuj odciąć tylko membranę, a nie mięso). Wyrzucić błony i wszystkie kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Szczypce
Garnek
14
Mięso pokroić w małe (skąpe 1/2 cala) kostki. Mięso z powrotem do sosu w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
15
Wymieszać z czarną fasolą. Chili doprawić około 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. W razie potrzeby dodaj sos adobo przez łyżeczki, aby zwiększyć pikantność.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
SOS Adobo
Czarna Fasola
Papryka Chili
16
Przełóż chili do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
17
Posypać zieloną cebulką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
18
Łyżeczką kremową polentę kukurydzianą do głębokich misek. Chochla chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Papryka Chili
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Chochla
19
Posypać obficie czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
20
Podawać z garniszkami.
21
Bulion, 2 1/2 szklanki wody, masła i 1 łyżeczka soli zagotować w ciężkim, dużym rondlu na dużym ogniu. Stopniowo ubijać polentę. Kontynuuj trzepotanie, aż polenta zacznie gęstnieć, 2 do 3 minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryj i gotuj, aż polenta będzie bardzo gruba i delikatna, mieszając często łyżką z płaskim dnem lub żaroodporną gumową szpatułką, aby zapobiec przywieraniu lub pieczeniu, około 20 minut. Zbierz kukurydzę w mini procesorze, aż powstanie gruby puree. Puree kukurydziane wymieszać z polentą. W razie potrzeby doprawić solą.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to świetny wybór na żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować PlumpJack Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 58 dolarów za butelkę.
PlumpJack Merlot
Winnica Merlot znajduje się w regionie Oak Knoll w Dolinie Napa i jest położona w pasmie górskim Mayacamas po zachodniej stronie doliny. Łagodny klimat i gleby aluwialne nadają temu winu doskonałą równowagę. Łagodne temperatury pozwalają tym winogronom rozwijać bogate aromaty malin i czereśni, które są warstwowane czekoladą i odrobiną dymu przekazywanego przez starzenie się beczek. Gleby aluwialne pomagają przynieść ciemniejsze owoce do nosa i nadają temu winu pełne, mocne i skoncentrowane podniebienie, podczas gdy łagodny klimat nadaje temu winu elegancję i wspaniałą naturalną kwasowość, która podnosi to wino od początku do końca.