Short Rib Chili

Short Rib Chili
Short Rib Chili wymaga około 4 godziny i 5 minut od początku do końca. Na 3,87 zł za porcję, ten przepis okładki 28% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1078 kalorii, 36g białka, oraz 83g tłuszczu. Przepis ten służy 6. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz zwykłą mąkę kukurydzianą, rozdartą na kawałki, ozdoby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kawę rozpuszczalną, możesz śledzić to danie główne z Czekoladowe babeczki kawowe z lukrem kawowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 19 osób próbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy są 7th Annual Chili Contest: Entry # 2-Short Rib boeuf Bourguignon Chili, Short Rib Chili, oraz Short Rib Chili.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Ułóż krótkie żeberka na dużym arkuszu folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Całość posypać 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
5
Przynieś New Mexico chiles, ancho chiles i 1 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu w średnim rondlu na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż chiles są po prostu miękkie, 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Przenieść mieszaninę do blendera. Trzymając mocno wierzch, zmiksuj, aż puree chile będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj krótkie żeberka partiami i brązowe ze wszystkich stron, 5 do 6 minut na partię, przenosząc krótkie żeberka do miski za każdym razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodaj czosnek i czerwoną cebulę do kapiących w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Smażyć, aż cebula zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
11
Wymieszać z kminkiem i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
KminekKminek
12
Dodaj puree chile z blendera, bulion, agawę i espresso; wymieszaj, aby zmiksować. Przełóż krótkie żeberka i wszelkie soki z miski do garnka; wymieszaj do pokrycia. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć i umieścić garnek w piekarniku. Dusić, aż żebra będą bardzo delikatne, około 2 godzin 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
AgawaAgawa
BulionBulion
Papryka ChiliPapryka Chili
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
13
Przechyl garnek. Łyżka off i wyrzucić wszelkie tłuszczu, który unosi się na powierzchni i basenów na dolnym końcu. Za pomocą szczypiec przenieś żebra i luźne kości na oprawioną blachę do pieczenia. Ostrożnie odetnij membranę od każdego kawałka mięsa (spróbuj odciąć tylko membranę, a nie mięso). Wyrzucić błony i wszystkie kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
14
Mięso pokroić w małe (skąpe 1/2 cala) kostki. Mięso z powrotem do sosu w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Wymieszać z czarną fasolą. Chili doprawić około 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. W razie potrzeby dodaj sos adobo przez łyżeczki, aby zwiększyć pikantność.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOS AdoboSOS Adobo
Czarna FasolaCzarna Fasola
Papryka ChiliPapryka Chili
16
Przełóż chili do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
17
Posypać zieloną cebulką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
18
Łyżeczką kremową polentę kukurydzianą do głębokich misek. Chochla chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Papryka ChiliPapryka Chili
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
19
Posypać obficie czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
20
Podawać z garniszkami.
21
Bulion, 2 1/2 szklanki wody, masła i 1 łyżeczka soli zagotować w ciężkim, dużym rondlu na dużym ogniu. Stopniowo ubijać polentę. Kontynuuj trzepotanie, aż polenta zacznie gęstnieć, 2 do 3 minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryj i gotuj, aż polenta będzie bardzo gruba i delikatna, mieszając często łyżką z płaskim dnem lub żaroodporną gumową szpatułką, aby zapobiec przywieraniu lub pieczeniu, około 20 minut. Zbierz kukurydzę w mini procesorze, aż powstanie gruby puree. Puree kukurydziane wymieszać z polentą. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
MasłoMasło
BulionBulion
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka

Składniki

1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaSOS Adobo, z chipotle chiles, opcjonalnieSOS Adobo, z chipotle chiles, opcjonalnie22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuagawa ciemnaagawa ciemna2largesdried ancho chiles, stemmed, seeded and cut or torn into piecesdried ancho chiles, stemmed, seeded and cut or torn into pieces57opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepakiet suszone New Mexico chiles (około 8), łodygi, wysiewane i cięte lub rozdarte na kawałkipakiet suszone New Mexico chiles (około 8), łodygi, wysiewane i cięte lub rozdarte na kawałki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy (najlepiej ekologiczny)bulion wołowy (najlepiej ekologiczny)6krewetki i żyłkiGrubo startej słodko-gorzkiej czekolady, np. LindtGrubo startej słodko-gorzkiej czekolady, np. Lindt425opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeczarna fasola, opłukana i osuszonaczarna fasola, opłukana i osuszona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezamrożone ziarna kukurydzy, rozmrożonezamrożone ziarna kukurydzy, rozmrożone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepolenta (włoska mączka kukurydziana) lub zwykła mączka kukurydzianapolenta (włoska mączka kukurydziana) lub zwykła mączka kukurydziana11 łyżka suszonego oreganoświeżo zmielony kminekświeżo zmielony kminek6Duże goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany6krewetki i żyłkiPosiekana zielona cebulaPosiekana zielona cebula1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokawa instant espressokawa instant espresso6krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka niskosolny (najlepiej ekologiczny)bulion z kurczaka niskosolny (najlepiej ekologiczny)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia11 łyżka suszonego oreganosuszone Meksykańskie oreganosuszone Meksykańskie oregano1łyżka czerwony ocet winnyczerwona cebula, posiekanaczerwona cebula, posiekana1kgsmięsiste żeberka krótkie, z kościąmięsiste żeberka krótkie, z kością22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone6krewetki i żyłkiDodatki, takie jak wapno, śmietana, posiekany gotowany boczek, posiekane czerwone i / lub zielone jalapenosDodatki, takie jak wapno, śmietana, posiekany gotowany boczek, posiekane czerwone i / lub zielone jalapenos

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to świetny wybór na żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować PlumpJack Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 58 dolarów za butelkę.
PlumpJack Merlot
PlumpJack Merlot
Winnica Merlot znajduje się w regionie Oak Knoll w Dolinie Napa i jest położona w pasmie górskim Mayacamas po zachodniej stronie doliny. Łagodny klimat i gleby aluwialne nadają temu winu doskonałą równowagę. Łagodne temperatury pozwalają tym winogronom rozwijać bogate aromaty malin i czereśni, które są warstwowane czekoladą i odrobiną dymu przekazywanego przez starzenie się beczek. Gleby aluwialne pomagają przynieść ciemniejsze owoce do nosa i nadają temu winu pełne, mocne i skoncentrowane podniebienie, podczas gdy łagodny klimat nadaje temu winu elegancję i wspaniałą naturalną kwasowość, która podnosi to wino od początku do końca.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn