Short Rib Chili wymaga około 4 godziny i 5 minut od początku do końca. Na 3,87 zł za porcję, ten przepis okładki 28% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1078 kalorii, 36g białka, oraz 83g tłuszczu. Przepis ten służy 6. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz zwykłą mąkę kukurydzianą, rozdartą na kawałki, ozdoby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kawę rozpuszczalną, możesz śledzić to danie główne z Czekoladowe babeczki kawowe z lukrem kawowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 19 osób próbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy są 7th Annual Chili Contest: Entry # 2-Short Rib boeuf Bourguignon Chili, Short Rib Chili, oraz Short Rib Chili.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Ułóż krótkie żeberka na dużym arkuszu folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
4
Całość posypać 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Sól
5
Przynieś New Mexico chiles, ancho chiles i 1 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu w średnim rondlu na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż chiles są po prostu miękkie, 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili Pepper
Papryka Chili
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Przenieść mieszaninę do blendera. Trzymając mocno wierzch, zmiksuj, aż puree chile będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Dodaj krótkie żeberka partiami i brązowe ze wszystkich stron, 5 do 6 minut na partię, przenosząc krótkie żeberka do miski za każdym razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Dodaj czosnek i czerwoną cebulę do kapiących w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Czerwona
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
10
Smażyć, aż cebula zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
11
Wymieszać z kminkiem i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Kminek
12
Dodaj puree chile z blendera, bulion, agawę i espresso; wymieszaj, aby zmiksować. Przełóż krótkie żeberka i wszelkie soki z miski do garnka; wymieszaj do pokrycia. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć i umieścić garnek w piekarniku. Dusić, aż żebra będą bardzo delikatne, około 2 godzin 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Agawa
Bulion
Papryka Chili
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
Garnek
13
Przechyl garnek. Łyżka off i wyrzucić wszelkie tłuszczu, który unosi się na powierzchni i basenów na dolnym końcu. Za pomocą szczypiec przenieś żebra i luźne kości na oprawioną blachę do pieczenia. Ostrożnie odetnij membranę od każdego kawałka mięsa (spróbuj odciąć tylko membranę, a nie mięso). Wyrzucić błony i wszystkie kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Szczypce
Garnek
14
Mięso pokroić w małe (skąpe 1/2 cala) kostki. Mięso z powrotem do sosu w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
15
Wymieszać z czarną fasolą. Chili doprawić około 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. W razie potrzeby dodaj sos adobo przez łyżeczki, aby zwiększyć pikantność.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
SOS Adobo
Czarna Fasola
Papryka Chili
16
Przełóż chili do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
17
Posypać zieloną cebulką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
18
Łyżeczką kremową polentę kukurydzianą do głębokich misek. Chochla chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Papryka Chili
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
19
Posypać obficie czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
20
Podawać z garniszkami.
21
Bulion, 2 1/2 szklanki wody, masła i 1 łyżeczka soli zagotować w ciężkim, dużym rondlu na dużym ogniu. Stopniowo ubijać polentę. Kontynuuj trzepotanie, aż polenta zacznie gęstnieć, 2 do 3 minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryj i gotuj, aż polenta będzie bardzo gruba i delikatna, mieszając często łyżką z płaskim dnem lub żaroodporną gumową szpatułką, aby zapobiec przywieraniu lub pieczeniu, około 20 minut. Zbierz kukurydzę w mini procesorze, aż powstanie gruby puree. Puree kukurydziane wymieszać z polentą. W razie potrzeby doprawić solą.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to świetny wybór na żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować PlumpJack Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 58 dolarów za butelkę.
PlumpJack Merlot
Winnica Merlot znajduje się w regionie Oak Knoll w Dolinie Napa i jest położona w pasmie górskim Mayacamas po zachodniej stronie doliny. Łagodny klimat i gleby aluwialne nadają temu winu doskonałą równowagę. Łagodne temperatury pozwalają tym winogronom rozwijać bogate aromaty malin i czereśni, które są warstwowane czekoladą i odrobiną dymu przekazywanego przez starzenie się beczek. Gleby aluwialne pomagają przynieść ciemniejsze owoce do nosa i nadają temu winu pełne, mocne i skoncentrowane podniebienie, podczas gdy łagodny klimat nadaje temu winu elegancję i wspaniałą naturalną kwasowość, która podnosi to wino od początku do końca.