Sherry-Pomarańczowa Pieczona Jagnięcina

Sherry-pomarańczowa pieczona jagnięcina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 19g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Jeśli masz sól, ząbki czosnku, pomarańcze pępka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sherry-Pomarańczowa Pieczona Jagnięcina, Sherry Apple Pieczeń Wieprzowa, oraz Pieczone kotlety jagnięce z cebulą i sosem Sherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwiń pieczeń i przyciąć tłuszcz. Roast Reroll; zabezpieczyć w odstępach 2-calowych ciężkim sznurkiem. Zrobić 10 (1/2-inch-deep) szczeliny w powierzchni pieczeni; studzić połówki czosnku w szczeliny.
Połącz sok i następne 6 składników (sok przez liść laurowy) w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Dodać jagnięcinę; uszczelnić i marynować w lodówce 8 do 24 godzin.
Wyjąć jagnięcinę z worka, rezerwując marynatę i wyrzucić liść laurowy.
Ułożyć pieczeń na patelni brojlerów i włożyć termometr do mięsa w najgrubszą porcję pieczeni.
Pieczeń posypać 1/2 łyżeczki soli.
Piec pieczeń w 450 przez 20 minut, fastrygowanie raz z 1/4 Puchar zarezerwowane marynaty. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 400 (nie wyjmuj jagnięciny z piekarnika); dodaj ćwiartowane pomarańcze i piecz 1 godzinę lub aż termometr zarejestruje 145 (średnio Rzadki) do 160 (średni).
Odstawić pieczeń na 10 minut przed krojeniem.
Połącz kapiele z patelni, pozostałą marynatę i skrobię kukurydzianą w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę. Natkę pietruszki wymieszać.
SOS podawać z jagnięciną.