Shawarma (Lamb Pitas) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.72 za porcję. Jedna porcja zawiera 127 kalorii, 16G białka, oraz 3G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, ogórki korniszonowe, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wolnoopalacz kurczak Shawarma Pitas z sosem ogórkowym, Lamb Shawarma, oraz Shawarma jagnięcina z sałatką kuskus.
Instrukcje
1
Trim tłuszczu z jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
2
Połącz 2 szklanki cebuli i 6 kolejnych składników (cebula przez tymianek) w dużej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
3
Dodać jagnięcinę do worka; uszczelnić. Marynować w lodówce 2 godziny, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
4
Wyjąć jagnięcinę z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Jagnięcina
5
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Umieścić jagnięcinę na patelni brojlerów; włóż termometr mięsa do najgrubszej części jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Brojlerów
7
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub aż termometr zarejestruje 145 (średnio Rzadki) do 160 (średnio).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
8
Odstawić na 15 minut. Pokrój wzdłuż na cienkie paski.
9
Każdą pita rozprowadzić z około 2 1/2 łyżki jogurt-tahini Dip. Podzielić jagnięcinę, czerwoną cebulę, miętę, pomidory i ogórki kiszone równomiernie między każdą pita; zwinąć.