Sezam wołowina Stir-fry
Sezam wołowina Stir-fry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 483 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $3.59 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz 5 przypraw w proszku, bulion wołowy bez dodatku soli, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Stek Sezamowy Stir Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Wołowina i kapusta Stir Fry.
Instrukcje
Wytrzeć tłuszcz ze steku; natrzeć powierzchnię steku pięciopalczastym proszkiem. Pokroić stek po przekątnej na ziarno w cienkie paski.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać imbir i czosnek i smażyć 2 minuty.
Dodać wołowinę i smażyć 4 minuty.
Dodać paprykę i podsmażyć 2 minuty.
Połącz bulion, sos sojowy i skrobię kukurydzianą w małej misce.
Dodaj do mieszanki wołowiny.
Dodać bok choy i gotować 1 minutę lub aż bok choy zwiędnie i mieszanina zgęstnieje, ciągle mieszając.
Wyjąć z ognia i wymieszać z prażonymi sezamem i solą.