Sezam marynowany z jajkiem przepiórczym i piernikowym majonezem
Sezam marynowany z jajkiem przepiórczym i piernikowym majonezem to bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 137 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Mieszanka nasion sezamu, jaj przepiórczych, ziarnistej soli morskiej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarpane suwaki wieprzowe ze spamem i tropikalną sałatą, Cytrusowe Marynowane Przepiórki, oraz Przepiórki Azorskie Podwójnie Marynowane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować marynatę: w średnim sosie patelni ustawionej na średnim ogniu dodać sos sojowy, brązowy cukier, czosnek, ocet ryżowy, olej sezamowy, prażone nasiona sezamu, 1 łyżeczka świeżego startego imbiru i mielone chili. Gotować bez gotowania, aż cukier się rozpuści, około 4 minut.
Dodaj 1 łyżkę chłodnej marynaty i pozostałą 1 łyżeczkę świeżego startego imbiru do majonezu.
Pokrój Spam w poprzek na 8 plasterków, trzymając je razem w bloku, a następnie pokrój je wszystkie na pół zgodnie z ruchem wskazówek zegara, tworząc 16 prawie kwadratowych kawałków.
Ułóż kawałki w jednej warstwie na dnie płytkiego naczynia.
Pozostałą ostudzoną marynatę zalać plasterkami i marynować od 2 do 4 godzin.
Odcedzić plastry spamu, wyrzucić marynatę.
Rozgrzać dużą patelnię lub patelnię na średnim ogniu. Spryskać lekką powłoką sprayu do gotowania. Brąz plastry spamu z jednej strony do ładnie zabarwionego, około 3 minut. Odwróć każdy kawałek i powtórz brązowienie.
Połóż spody bułek suwaka na powierzchni roboczej przed sobą.
Rozłóż na każdym dolewkę z gingered mayonaisse. Top to z kawałkiem sałaty, a następnie kawałek spamu. Delikatnie umieść ciepłe smażone jajko przepiórcze na wierzchu, dbając o zachowanie nienaruszonego żółtka.
Dodaj górę do suwaka i podawaj.