Sezam Indyk Stir-Fry
Sezam Indyk Stir-Fry jest bez glutenu i bez nabiału danie główne. Ten przepis zawiera 4 porcje z 614 kalorii, 89g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 5,62 zł za porcję, ten przepis okładki 41% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, sos sojowy, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy obejmują Stek Sezamowy Stir Fry, Mielony indyk i brokuły Stir-Fry z sezamowym brązowym ryżem i szalotkami, oraz Kurczak i brokuły Stir-Fry.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj pierwsze sześć składników do zmieszania. Na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać czerwoną paprykę i cebulę; podsmażyć, aż będzie krucho-miękka.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę dłużej.
Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej i dodać do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty lub aż sos zgęstnieje.
Dodać indyka; podgrzać. Wymieszać z zieloną cebulką.
Podawać z ryżem. W razie potrzeby wierzch z pieprzem serrano i sezamem.