Sezam Cytrynowy Glazurowany Zielenina
Sezam cytrynowy glazurowane Zielenie może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 81 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.16 za porcję. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz koszerną sól, czosnek, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 22 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 42%. Spróbuj Smażone jajko chrupiące tortille z zielenią cytrynową i prażonym olejem sezamowym, Kurczak Sezamowy Szkliwiony Miodowo-Cytrynowy, oraz Kurczak Sezamowy Na Zielono dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń duże łodygi z zieleni i dokładnie je umyj; zrób to w zlewie z co najmniej 5 cali wody. Przesuwając liście w wodzie i pozwalając im usiąść na kilka minut, aby piasek lub brud spadł na dno zlewu. Po oczyszczeniu z grubsza posiekać zieleninę. Powinieneś mieć 1 do 1 1/4 funtów gotowej zieleni, gdy zostaną łodygi. (Zważyć zieleninę po wycięciu, ale przed praniem.)
Podgrzać dużą patelnię do pieczenia 13 na 11 cali ustawioną na 2 palnikach na średnim ogniu. Po rozgrzaniu dodać oliwę z oliwek.
Dodaj czosnek, skórkę z cytryny, sok z cytryny, miód, sól i pieprz i wymieszaj, aby połączyć.
Dodaj zieleni i saute przez 4 do 5 protokół, ciągle podrzucając.
Dodać płatki czerwonej papryki i nasiona sezamu. Rzucać, aby połączyć. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.