Sezam Crunch Bitej Śmietany Funt Ciasto
Sezam Crunch bitą śmietaną ciasto funtowe jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 485 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, cukier granulowany, wanilia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Z Bitą Śmietaną, Ciasto Jagodowe Z Bitą Śmietaną, oraz Ciasto z bitą śmietaną Richarda Saxa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i Spryskaj patelnię bochenkową 8×4 z dodatkiem mąki spray.In mały rondel lub patelnia, połączyć nasiona sezamu i masła i gotować na średnim, często mieszając, aż nasiona sezamu są aromatyczne i dopiero zaczynają brązowy.
Usuń z ciepła i pozwól cool.In mikser (użyłem miksera stojaka) ubić białka do spienienia. Stopniowo dodawać ½ szklanki cukru i kontynuować ubijanie, aż białka będą sztywne. Zeskrobać białka do innej miski i użyć miski mikser stojak do następnego kroku.
Dodaj 1 szklankę śmietany i pozostałe ½ szklanki cukru i beat przez około 4 minut lub aż zgęstnieje. Beat in the vanilla. Za pomocą gumowej szpatułki wymieszaj proszek do pieczenia, sól i mąkę. W tym momencie ciasto jest dość grube. Złóż około 1/3 ubitego białka do ciasta, aby je rozjaśnić, a następnie złóż resztę, starając się utrzymać ciasto przewiewne. To grube ciasto, więc to jest trudne. Wymieszać z prażonymi sezamem.
Piec na centralnym stojaku przez około 50 minut lub aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta. Całkowicie fajne. Schłodzić na patelni przez około 5 minut, następnie wyjąć z patelni i całkowicie ostudzić.Zrób glazurę.
Połącz wszystkie składniki glazury i ubić, aż będzie gładka, dodając krem w razie potrzeby.