Serowe ciasto z cielęciną
Serowe ciasto cielęce wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 312 kalorii , 18 g białka i 17 g tłuszczu . Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,01 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga parmezanu, sosu pomidorowego, wody i piersi z kurczaka. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 36% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: V-Tol Cielęcina z szynką i jajkiem , The Nasty Bits: Veal Kidney Pie i Homity Pie (brytyjskie serowe ciasto ziemniaczane z porami) .
Instrukcje
Umieść mąkę w dużej zamykanej torbie; dodawaj partiami cielęcinę i potrząsaj, aż się nią pokryje. Na patelni podsmaż cielęcinę na maśle, aż przestanie być różowa.
Dodać pomidory, sos pomidorowy, cebulę i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 30 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie. Wymieszać z parmezanem.
W misce połącz pierwsze cztery składniki ciasta.
Posiekaj masło, aż będzie kruche. Stopniowo dodawaj wodę, mieszaj widelcem, aż ciasto utworzy kulę. Podziel na pół.
Rozwałkuj jedną część, aby zmieścić 9 cali. talerz na ciasto; umieścić w talerzu. Przytnij ciasto do 1/2 cala poza krawędź talerza; karbowane krawędzie.
Dodaj nadzienie. Posyp serem Cheddar.
Rozwałkuj pozostałe ciasto na grubość 1/8 cala. grubość. Z 2-calowym. foremka do ciastek, wyciąć koła; ułożyć na serze, lekko nachodząc na siebie.
Piec w temperaturze 400° przez 35-40 minut lub do złotego koloru.
Polecane wino: Port, Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto można łączyć z porto, Vin Santo i Rieslingiem z późnych zbiorów. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Możesz spróbować Croft Vintage Port. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 59 dolarów za butelkę.
![Zabytkowe porto Croft]()
Zabytkowe porto Croft