Sernik z białej czekolady z kompot żurawinowo-porzeczkowy
Sernik z białej czekolady z kompot żurawinowo-porzeczkowy wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 485 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz kompot z porzeczek żurawinowych, śmietanę do bicia, wafle czekoladowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Sernik z białej czekolady z kompot rabarbarowym, Sernik Żurawinowy Z Białą Czekoladą, oraz Sernik Z Białą Czekoladą I Żurawiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce połącz pokruszone wafle czekoladowe, 2 łyżki cukru i 5 łyżek roztopionego masła. Naciśnij mieszankę okruchów na dnie i 1 cal w górę boki 10 1/2-calowej springform patelni, upewniając się, że okruchy są równomiernie rozłożone.
Piec w temperaturze 350 przez 8 do 10 minut.
Ostudzić na stojaku z drutu.
Białą czekoladę i śmietanę wymieszać w ciężkim rondlu na małym ogniu, aż będzie gładka.
Beat twarożek, 1/2 szklanki masła, sól, i pozostałe 1 szklanka cukru w dużej misce na średniej prędkości z mikserem elektrycznym do wymieszania, zatrzymując się zeskrobać w dół boki.
Dodać wanilię, ubijając do wymieszania. Zmniejsz prędkość do niskiej, i dodać jajka, 2 na raz, pokonując tylko do mieszania i zatrzymując się, aby zeskrobać po bokach po każdym dodaniu. (Nie przesadzaj.) Stopniowo dodawać mieszaninę białej czekolady, ubijając aż do wymieszania.
Wlać mieszaninę do springform pan; miejsce springform pan na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 300 i piec jeszcze 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 250 i piec jeszcze 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 200 i piec 30 do 40 minut lub do momentu, gdy ciasto zostanie ustawione wokół boków i prawie ustawione w środku.
Usuń do stojaka z drutu; Uruchom ostry nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować. (Pomoże to zapobiec pękaniu podczas stygnięcia ciasta.)
Niech ostygnie całkowicie. Przykryć folią i schłodzić przez 6 godzin lub do 2 dni.
Podawać z kompot z porzeczek żurawinowych.
Wyjmij jajka z lodówki i umieść w misce na 30 minut.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy słynnych wafli czekoladowych Nabisco do ciastek z waflami czekoladowymi.