Sernik Ricotta
Jeśli 81 centów za porcję spada w budżecie, Sernik Ricotta może być super Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 235 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Jeśli masz żółtko, skórkę z cytryny, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Sernik Ricotta, Sernik Ricotta, oraz Sernik Ricotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Mąka impulsowa, cukier, sól i masło w robocie kuchennym, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj żółtko, wanilię i sok z cytryny i pulsuj, aż mieszanina zacznie tworzyć ciasto.
Ciasto rozprowadzić małą szpatułką lub tylną łyżką na masłowym dnie 24-centymetrowej patelni sprężynowej i nakłuć widelcem. Chill 30 minutes.
Piec skorupę w płytkiej patelni do pieczenia (złapać kapie) w środku piekarnika, aż złoty kolor, o 25 protokół, i ostudzić na stojaku.
Zwiększ temperaturę do 191°.
Wyrzucić płyn i gazę i zmusić osuszoną ricottę przez sito do miski. Żółtka i cukier ubić mikserem elektrycznym, aż staną się gęste i blade, a następnie ubić ricottę, mąkę i skórki. Ubij białka z solą w innej misce, aż utrzymają miękkie szczyty i złóż do mieszanki ricotta.
Strona masła springform pan i wlać nadzienie na skorupę (patelnia będzie całkowicie pełna).
Piec w patelni do pieczenia w środku piekarnika, aż ciasto jest dmuchany i złoty i tester włożony 1 cal od środka wychodzi czysty, około 1 godziny.
Uruchom nóż wokół górnej krawędzi ciasta, aby poluzować i całkowicie schłodzić w springform pan na stojaku. Chłód, luźno przykryty, co najmniej 4 godziny.
Usuń stronę patelni i przenieś ciasto na talerz. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Sernik utrzymuje, przykryty i schłodzony, 3 dni.