Sernik dyniowy z glazurowanymi orzechami laskowymi
Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego kardamonu, ekstraktu z wanilii, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Mieszane warzywa z jagodami i miodem-glazurowane orzechy laskowe, Marchewka Glazurowana Z Brązowym Masłem Z Prażonymi Orzechami Laskowymi, oraz Chleb Dyniowy Z Orzechami Laskowymi I Złotymi Rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, połącz pierwsze 3 składniki w średniej misce i wrzuć widelcem. Wciśnij mieszankę do dna 9-calowej formy sprężynowej pokrytej sprayem do gotowania. Odstawić.
Aby przygotować nadzienie, ubijaj sery mikserem z dużą prędkością, aż będą gładkie.
Dodać 1 szklankę cukru granulowanego i dalej 6 składników (przez kardamon), dobrze ubijając.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Dodaj dynię; beat dobrze.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 20 minut lub aż środek sernika ledwo porusza się po dotknięciu patelni.
Wyjąć sernik z piekarnika; obrócić nożem zewnętrzną krawędź. Schłodzić do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Aby przygotować polewy, połączyć brązowy cukier i masło w małej patelni na średnim ogniu; gotować 3 minut lub aż mieszanina topi, mieszając od czasu do czasu.
Dodać orzechy, mieszając do pokrycia; schłodzić do temperatury pokojowej. Pokruszyć i posypać tortem.