Sernik drobiowy
Sernik drobiazgowy to Europejski przepis, który serwuje 10. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 4G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food ma 225 fanów. Jeśli masz cukier puder, pakuj galaretkę malinową, złoty cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Truskawkowy Sernik Drobiazg, Sernik Dyniowy Drobiazg, oraz Truskawkowy Sernik Drobiazg.
Instrukcje
Umieść żelatynę w misce z zimną wodą do namoczenia. Odmierz puder do dużej miski, dodaj 3 łyżki mleka i wymieszaj z pastą.
Na małej patelni rozgrzej pozostałe mleko i 100 ml podwójnej śmietany. Podczas gotowania na parze, wlać pastę budyniową i ubijać, aż będzie gładka.
Wlać z powrotem do patelni i podgrzać, ubijając nieprzerwanie do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia. Wycisnąć nadmiar wody z liści żelatyny i ubić je do kremu. Opłucz miskę, wlej krem z powrotem, a następnie pokryj powierzchnię folią spożywczą.
Nasmaruj 23-centymetrową sprężynową puszkę i nałóż podwójną warstwę folii spożywczej, aby pokryć podstawę i boki. Owiń zewnętrzną część puszki folią, aby złapać wszelkie wycieki galaretki. Blitz biszkopty do drobnej okruchy, dodać masło, i blitz ponownie. Wlej mieszaninę do podstawy puszki i mocno dociśnij łyżką.
Umieść serek, cukier i wanilię w dużej misce i wymieszać za pomocą elektrycznej ręcznej trzepaczki, aż dobrze połączone. Dodać do masy sernikowej i ubijać, aż będzie gładka.
Wlać do puszki i wyrównać powierzchnię. Stuknij w puszkę, aby wybić pęcherzyki powietrza (istotne jest, że nie ma przerw między sernikiem a folią spożywczą lub galaretka zaleje się w następnym kroku). Schłodzić przez 4 godziny.
Uzupełnij połowę galaretki zgodnie z instrukcjami opakowania, a następnie pozostaw do ostygnięcia na 30 minut.
Wlać sernik, polać mrożonymi jagodami i wstawić do lodówki na 1 godz. uzupełnić pozostałą galaretkę 30 min przed wyjęciem sernika z lodówki.
Wlać drugą warstwę galaretki i pozostawić do Ustawienia na 1 godzinę więcej.
Pozostałą śmietanę, cukier puder i Sherry (jeśli używasz) włóż do miski i ubijaj do miękkiego ubijania.
Przenieść do worka rurowego.
Sernik wyjąć z puszki, obrać folię spożywczą.
Umieścić na talerzu i rur krem wokół krawędzi. Najlepiej podawać w ciągu dnia, ale będzie przechowywać w lodówce przez 3 dni.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Sauternes
Lambrusco Dolce, późne żniwo Riesling, i Sauternes są moje najlepsze typy na sernik. Białe wina deserowe są bezpiecznym wyborem do sernika (bez czekolady), ale słodkie lambrusco będzie tak dobre z klasycznym sernikiem Truskawkowym. Chateau Chantal późne zbiory Riesling z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling]()
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling