Sernik Czekoladowy 3D
Sernik Czekoladowy 3D może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji deserów. Ten przepis służy 16 osobom. Za 87 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 29 g tłuszczu i łącznie 334 kalorie . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Mieszanka serka śmietankowego, kakao, chipsów do pieczenia z gorzkiej czekolady, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 14% wyniku , co nie jest wynikiem wybitnym. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również : Sernik z białą czekoladą i mascarpone z solonym karmelem i polewą czekoladową , Sernik z białą czekoladą i marmurkową czekoladą oraz Sernik z czekoladą i kawałkami czekolady .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325°.
Umieść nasmarowaną 9-calową. Tortownica na podwójnej grubości wytrzymałej folii (około 18 cali kwadratowych). Bezpiecznie owiń folię wokół patelni.
W małej misce połącz okruchy krakersów i cukier; wymieszać z masłem. Wyciśnij na dno przygotowanej formy.
Połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Piec 10 minut. Studzimy na drucianej kratce.
W dużej misce ubij serek śmietankowy i cukier na gładką masę. Dodajemy ostudzoną czekoladę i kakao.
Dodaj jajka; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia.
Umieść tortownicę w dużej formie do pieczenia; dodaj 1 cal wrzącej wody do większej patelni.
Piec 55-60 minut lub do momentu, aż środek się zetnie, a wierzch będzie matowy.
Wyjmij tortownicę z łaźni wodnej; zdjąć folię. Schłodzić sernik na kratce 10 minut; poluzować brzegi patelni nożem. Schłodzić 1 godzinę dłużej. Schłodzić przez noc.
Aby przygotować ganache, włóż czekoladę do małej miski. W małym rondlu zagotuj śmietanę i cukier.
Polać czekoladą; ubić, aż będzie gładkie. Studzimy do uzyskania gęstej konsystencji, od czasu do czasu mieszając.
Rozłóż ganache na serniku z dokładnością do 1 cala. sieczny. Przechowywać w lodówce 1 godzinę lub do momentu stwardnienia.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Late Harvest Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes to moje ulubione serniki. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Możesz spróbować Angel Late Harvest Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Riesling Angel z późnych zbiorów]()
Riesling Angel z późnych zbiorów
Messina Hof's Angel to rześkie, słodkie wino deserowe, zbierane z ostatniego zbioru Rieslinga, gdy winogrona przypominają rodzynki. Doskonale komponuje się z owocami, sernikiem oraz lekkimi, słodkimi deserami czekoladowymi.