Sernik Czekoladowo-Limonkowy
Sernik czekoladowo-Limonkowy wymaga około 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 613 kalorii, 10g białka, oraz 44g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka masła, jajka, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Sernik Czekoladowo-Limonkowy, Biała Czekolada-Klucz Limonkowy Sernik Kwadraty, oraz Batoniki z białą czekoladą i limonką.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść duży nakładający się kawałek folii aluminiowej na dnie patelni, a następnie włóż na nią pierścień patelni. Złóż folię do góry i wokół patelni i połóż całość na drugim kawałku folii, również ją złóż i mocno dociśnij wokół patelni, mając wodoszczelne pokrycie.
W robocie kuchennym przetwarzaj ciasteczka, aż staną się okruchowe, dodaj stopione masło i kontynuuj przetwarzanie.
Wlej mieszaninę okruchów do patelni springform i naciśnij palcami, aby wyłożyć patelnię.
Umieść patelnię w lodówce, aby ustawić podczas przygotowywania sernika.
Umieść czajnik z wodą na łaźni wodnej. W maszynce ubić serek na gładką masę, dodać cukier, jajka, żółtka i sok z limonki.
Weź zmiażdżoną patelnię z lodówki i umieść ją na patelni do pieczenia.
Wlać mieszaninę sernika do miski okruchów, a następnie ostrożnie wlać gorący czajnik z wodą do patelni do pieczenia, aby woda osiągnęła 1/2 drogi w górę patelni, aby woda nie pluskała się w cieście serowym.
Umieść patelnię w piekarniku na 1 godzinę, sprawdzając po 50 minutach. Powinien czuć się ustawiony, ale nadal chwieje się w środku. Wyjmij patelnię z piekarnika, ostrożnie wyjmij patelnię springform z patelni i umieść ją na stojaku. Oderwij zewnętrzną warstwę folii, oderwij boczne kawałki pierwszej warstwy folii i pozostaw patelnię do ostygnięcia. Gdy ciasto osiągnie temperaturę pokojową, umieść je w lodówce na 20 minut przed podaniem.
Przenieś na talerz, na którym będziesz go podawać, talerz bez wargi lub stojak na ciasto. Odepnij formę sprężynową i zdejmij zewnętrzną część. Carfully podnieś sernik usuwając metalowe dno. Folia aluminiowa może pozostać na torcie.