Sernik Czekoladowo-Limonkowy

Sernik Czekoladowo-Limonkowy
Sernik czekoladowo-Limonkowy wymaga około 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 613 kalorii, 10g białka, oraz 44g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka masła, jajka, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Sernik Czekoladowo-Limonkowy, Biała Czekolada-Klucz Limonkowy Sernik Kwadraty, oraz Batoniki z białą czekoladą i limonką.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść duży nakładający się kawałek folii aluminiowej na dnie patelni, a następnie włóż na nią pierścień patelni. Złóż folię do góry i wokół patelni i połóż całość na drugim kawałku folii, również ją złóż i mocno dociśnij wokół patelni, mając wodoszczelne pokrycie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
W robocie kuchennym przetwarzaj ciasteczka, aż staną się okruchowe, dodaj stopione masło i kontynuuj przetwarzanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Wlej mieszaninę okruchów do patelni springform i naciśnij palcami, aby wyłożyć patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
5
Umieść patelnię w lodówce, aby ustawić podczas przygotowywania sernika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Umieść czajnik z wodą na łaźni wodnej. W maszynce ubić serek na gładką masę, dodać cukier, jajka, żółtka i sok z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Weź zmiażdżoną patelnię z lodówki i umieść ją na patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Wlać mieszaninę sernika do miski okruchów, a następnie ostrożnie wlać gorący czajnik z wodą do patelni do pieczenia, aby woda osiągnęła 1/2 drogi w górę patelni, aby woda nie pluskała się w cieście serowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Umieść patelnię w piekarniku na 1 godzinę, sprawdzając po 50 minutach. Powinien czuć się ustawiony, ale nadal chwieje się w środku. Wyjmij patelnię z piekarnika, ostrożnie wyjmij patelnię springform z patelni i umieść ją na stojaku. Oderwij zewnętrzną warstwę folii, oderwij boczne kawałki pierwszej warstwy folii i pozostaw patelnię do ostygnięcia. Gdy ciasto osiągnie temperaturę pokojową, umieść je w lodówce na 20 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
10
Przenieś na talerz, na którym będziesz go podawać, talerz bez wargi lub stojak na ciasto. Odepnij formę sprężynową i zdejmij zewnętrzną część. Carfully podnieś sernik usuwając metalowe dno. Folia aluminiowa może pozostać na torcie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Podawać schłodzone.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn