Sernik Brownie Lawendowy
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Lavender Brownie Cheesecake. Ten przepis daje 12 porcji, każda z 388 kaloriami , 7 g białka i 34 g tłuszczu . Za 1,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup sól, pąki lawendy, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 26% , co jest raczej słabym wynikiem. Wypróbuj Apricot Clafouti With Lavender & Pecans , Blueberry-Lavender Sauce and Ginger Snap Ice Cream Cups oraz Ginger and Lavender Ice Cream Sandwich , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W mikrofalówce rozpuść czekoladę i masło; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Lekko ostudź. W dużej misce wymieszaj cukier, jajka, wanilię i schłodzoną mieszankę czekoladową.
Wymieszaj mąkę z solą i dodaj do mieszanki czekoladowej.
Rozłóż w natłuszczonej formie o średnicy 9 cali.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 325° przez 25-30 minut lub do momentu, aż ciasto będzie gotowe. Ostudzić na kratce przez 10 minut.
W dużej misce ubij serek śmietankowy z cukrem, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj jajka; ubijaj na niskich obrotach, aż się połączą. Ubijaj śmietanę, wanilię i lawendę, aż się połączą.
Umieść patelnię na podwójnej grubości folii aluminiowej (około 18 cali kwadratowych). Dokładnie owiń patelnię folią.
Umieścić w większej blasze do pieczenia; dodać 2,5 cm gorącej wody do większej blaszki.
Piec przez 60–70 minut lub do momentu, aż środek ciasta będzie ścięty.
Wyjmij formę z kąpieli wodnej. Ostudź na kratce przez 10 minut. Ostrożnie przejedź nożem wzdłuż krawędzi formy, aby ją poluzować; ostudź przez 1 godzinę dłużej.
Schłodzić przez 3–4 godziny lub na całą noc.
Wymieszaj śmietanę z cukrem i rozprowadź równomiernie na wierzchu sernika.
Udekoruj lawendą, jeśli chcesz. Schłodź resztki.