Serano Ciasto Czekoladowe

Serano Chocolate Cake może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 356 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, białka jaj, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Wyznanie # 64: Jestem pozbawiona Ciasta ... Ciasto czekoladowe z lukrem twarogowym i satynową polewą czekoladową, Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym, oraz Easy Kids Birthday Cake: Ciasto czekoladowe z lukrem czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj i mąkę 9-calową patelnię tortową lub wyłóż ją papierem do pieczenia.
Mąkę i proszek kakaowy przesiać i odstawić.
Połączyć jajka i 3/4 szklanki cukru w misce i ubić do bardzo gęstej, o trzech minutach. Użyj szpatułki, aby ostrożnie złożyć mieszankę mąki. Delikatnie czerpać ciasto do przygotowanej patelni i piec, aż Góra sprężyny z powrotem po lekko wciśnięty i wykałaczka włożona w centrum wychodzi czysty, 25 do 30 minut. Schłodzić ciasto na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Aby przygotować syrop cukrowy, zagotuj 1/2 szklanki wody i 3/4 szklanki cukru w rondlu na średnim ogniu.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.
Aby zrobić włoską bezę, połącz 1/4 szklanki wody z 7/8 szklanki cukru w rondlu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając w celu rozpuszczenia cukru (nie mieszać, gdy mieszanina zacznie się gotować). Użyj termometru cukierki i doprowadzić cukier do miękkiej kuli etapie (240 stopni F / 115 stopni C). Gdy cukier się gotuje, ubij białka mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty.
Gdy wrzący syrop cukrowy prawie osiągnie miękką kulkę, zwiększ szybkość mieszania białek do wysokiej. Ostrożnie wlać gorący syrop cukrowy do białek między ubijakami a ścianą miseczki. Kontynuuj bicie z dużą prędkością, aż beza ochłodzi się do temperatury pokojowej.
Roztop słodko-gorzką czekoladę w górnej części podwójnego kotła nad ledwo gotującą się wodą, często mieszając i skrobając po bokach gumową szpatułką, aby uniknąć przypalenia, aż do stopienia.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia, aż czekolada ma temperaturę pokojową, ale nadal płynne.
Ubić 1 3/4 szklanki śmietany, aż do uzyskania średnio sztywnych szczytów.
Użyj gumowej szpatułki, aby złożyć roztopioną czekoladę na bezę z białka jaja.
Dodać 1/3 szklanki śmietany o temperaturze pokojowej i delikatnie wymieszać, aż do wymieszania. Złóż 1/3 bitej śmietany do czekoladowej mieszanki bezowej, aby ją rozjaśnić; następnie delikatnie złóż pozostałe 2/3 bitej śmietany.
Aby złożyć ciasto, podziel biszkopt na dwie warstwy. Ustaw jedną warstwę ciasta na gramofonie lub płycie.
Dobrze wymieszać ciasto z syropem cukrowym. Ciasto będzie dosłownie działać jak biszkopt i wchłonąć syrop, który utrzyma go przed wyschnięciem.
Rozłóż 1/3 kremu czekoladowego na torcie i polej drugą warstwą ciasta. Powtórzyć z syropem i śmietaną.
Pozostałą śmietanę czekoladową rozprowadzić po bokach ciasta. Przechowywać w lodówce aż do podania.