Serano Ciasto Czekoladowe

Serano Ciasto Czekoladowe
Serano Chocolate Cake może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 356 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, białka jaj, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Wyznanie # 64: Jestem pozbawiona Ciasta ... Ciasto czekoladowe z lukrem twarogowym i satynową polewą czekoladową, Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym, oraz Easy Kids Birthday Cake: Ciasto czekoladowe z lukrem czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj i mąkę 9-calową patelnię tortową lub wyłóż ją papierem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę i proszek kakaowy przesiać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Połączyć jajka i 3/4 szklanki cukru w misce i ubić do bardzo gęstej, o trzech minutach. Użyj szpatułki, aby ostrożnie złożyć mieszankę mąki. Delikatnie czerpać ciasto do przygotowanej patelni i piec, aż Góra sprężyny z powrotem po lekko wciśnięty i wykałaczka włożona w centrum wychodzi czysty, 25 do 30 minut. Schłodzić ciasto na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
4
Aby przygotować syrop cukrowy, zagotuj 1/2 szklanki wody i 3/4 szklanki cukru w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Aby zrobić włoską bezę, połącz 1/4 szklanki wody z 7/8 szklanki cukru w rondlu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając w celu rozpuszczenia cukru (nie mieszać, gdy mieszanina zacznie się gotować). Użyj termometru cukierki i doprowadzić cukier do miękkiej kuli etapie (240 stopni F / 115 stopni C). Gdy cukier się gotuje, ubij białka mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Gdy wrzący syrop cukrowy prawie osiągnie miękką kulkę, zwiększ szybkość mieszania białek do wysokiej. Ostrożnie wlać gorący syrop cukrowy do białek między ubijakami a ścianą miseczki. Kontynuuj bicie z dużą prędkością, aż beza ochłodzi się do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Roztop słodko-gorzką czekoladę w górnej części podwójnego kotła nad ledwo gotującą się wodą, często mieszając i skrobając po bokach gumową szpatułką, aby uniknąć przypalenia, aż do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
SzpatułkaSzpatułka
9
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia, aż czekolada ma temperaturę pokojową, ale nadal płynne.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
10
Ubić 1 3/4 szklanki śmietany, aż do uzyskania średnio sztywnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
11
Użyj gumowej szpatułki, aby złożyć roztopioną czekoladę na bezę z białka jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
12
Dodać 1/3 szklanki śmietany o temperaturze pokojowej i delikatnie wymieszać, aż do wymieszania. Złóż 1/3 bitej śmietany do czekoladowej mieszanki bezowej, aby ją rozjaśnić; następnie delikatnie złóż pozostałe 2/3 bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CzekoladaCzekolada
KremKrem
13
Aby złożyć ciasto, podziel biszkopt na dwie warstwy. Ustaw jedną warstwę ciasta na gramofonie lub płycie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiszkoptBiszkopt
14
Dobrze wymieszać ciasto z syropem cukrowym. Ciasto będzie dosłownie działać jak biszkopt i wchłonąć syrop, który utrzyma go przed wyschnięciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
SyropSyrop
15
Rozłóż 1/3 kremu czekoladowego na torcie i polej drugą warstwą ciasta. Powtórzyć z syropem i śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
SyropSyrop
KremKrem
16
Pozostałą śmietanę czekoladową rozprowadzić po bokach ciasta. Przechowywać w lodówce aż do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
KremKrem
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn