Ser pleśniowy Bluestem i przyprawiona orzechowa kukurydza
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj niebieskiego sera Bluestem i przyprawionej orzechowej kukurydzy. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 18 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, gałkę muszkatołową, ser Super hill i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 46 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Orzechowy Ser Pleśniowy, Warzywa orzechowe z boczkiem i serem pleśniowym, oraz Sałatka rzymska, ser pleśniowy i przyprawowo-orzechowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Rozłóż migdały i orzeszki ziemne na blasze do pieczenia i lekko tosty je w piekarniku, mieszając je co najmniej raz, aby zapobiec ich spalanie, o 6 protokół.
Wyjąć orzechy z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.
W dużej doniczce z ciasną pokrywką podgrzej olej na dużym ogniu.
Dodaj ziarna popcornu i przykryj garnek. Gdy ziarna zaczną pękać, stale potrząsaj garnkiem, aż cała kukurydza przestanie pękać. Odkryć i usunąć z ciepła.
Podgrzać wodę i cukier w dużej garnku na dużym ogniu, aż cukier rozpuszcza się i syrop dochodzi do wrzenia.
Niech syrop gotować, aż osiągnie złoty bursztynowy kolor; zauważysz pęcherzyki coraz większe i tworząc wolniej. Obserwuj go uważnie, ponieważ gdy cukier zacznie żółknąć, może bardzo szybko się spalić. Zawirować w śmietanie-karmel będzie rozpylać.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią, skórką, cynamonem, gałką muszkatołową, goździkami, kardamonem, solą i pieprzem.
Używając drewnianej łyżki, mieszaj popcorn i orzechy w gorącym karmelu, aż wszystko będzie dobrze pokryte. Pomaga energicznie potrząsać pojemnikiem w górę iw dół i rapować go o solidną powierzchnię roboczą między stirs, aby popcorn u dołu przesunął się na górę. Będziesz chciał pracować tak szybko, jak to możliwe, ponieważ karmel usztywni się podczas stygnięcia, co utrudnia pracę.
Rozłóż popcorn pokryty karmelem na dużej blasze wyłożonej nieprzywierającą matą do pieczenia (lub pergaminem spryskanym nieprzywierającym sprayem do gotowania). Popcorn ostygnie całkowicie przed rozbiciem na kawałki. Przechowywać popcorn w szczelnym pojemniku. Utrzyma się do 1 tygodnia.
Podawać z klinami sera pleśniowego, 1 do 2 uncji na osobę.