Ser Feta & Torta Pesto
Ser Feta & Pesto Torta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 5. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 93g tłuszczu, oraz w sumie 989 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 5 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać classico sos pesto bazylia i spread, Polly-o parmezan, krem knudsen, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Torta z serem jogurtowym z Pesto, Pesto, Oliwa i pieczona-papryka kozi ser Torta, oraz Steki z pesto, pomidorami i serem feta.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°, jeśli używasz srebrnej 9-calowej patelni springform (lub do300, jeśli używasz ciemnej nonstick 9-calowej patelni springform).
Rozłóż masło na dnie i 1 cal w górę strony patelni. Zalać połączonymi okruchami i parmezanem; wyrzucić nadmiar okruchów i sera. Owiń folię wokół dolnej i górnej strony patelni.
Beat twarożek, śmietana i ostry sos pieprzowy w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodawać jajka, po jednym na raz, bijąc na małej prędkości po każdym dodaniu, aż do wymieszania. Wymieszać z serem feta. (Ciasto nie będzie gładkie.)
Wlać połowę ciasta (około 3-1 / 2 szklanki) do dużej miski; wymieszać pesto.
Wlać do przygotowanej patelni; przykryć pozostałą gładką cieście.
Umieść springform pan w większej płytkiej patelni do pieczenia. Napełnij patelnię do pieczenia wystarczającą ilością gorącej wody, aby uzyskać 1 cal w górę strony patelni springform.
Piec 45 min. albo dopóki środek nie zostanie ustawiony. Wyłącz piekarnik, zostaw uchylone drzwi.
Niech torta stać w łaźni wodnej w piekarniku 1 godzinę.
Usuń torta z łaźni wodnej. Uruchom nóż lub metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować tortę; ostudzić przed usunięciem krawędzi patelni. Przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Służyć jako spread z różnymi krakersami lub tosty francuski chleb kromki. Resztki torta przechowywać w lodówce.