Seafood File Gumbo

Seafood File Gumbo
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać owoce morza plik Gumbo spróbować. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 25g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 25 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dość drogie przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz krewetki, tymianek, oregano i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 25 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Gumbo Filé, Kurczak, Andouille i Oyster Filé Gumbo, oraz Owoce Morza Gumbo.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Shell i devein krewetki, rezerwy muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Umieść krewetki w zakrytej misce i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieść skorupki na blasze ciastek i piecz, aż skorupki zostaną wysuszone i zaczną brązowieć na brzegach. Wyłącz piekarnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Zrób wywar: w garnku 8-ćwiartkowym umieść 5 litrów wody, 4 marchewki, 4 cebule i seler.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodaj 2 liście laurowe, pokrojony czosnek, natkę pietruszki, goździki, 1 łyżeczkę czarnego pieprzu, 1 łyżkę suszonej bazylii i 2 łyżeczki suszonego tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Gorąca Woda (100°F)Gorąca Woda (100°F)
1 Woreczek świeżego, Umytego Szpinaku1 Woreczek świeżego, Umytego Szpinaku
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
7
Dodaj muszle krewetek. Wywar powoli zagotować. Zmniejszyć ogień do delikatnego gotowania na wolnym ogniu i gotować 5 do 7 godzin, zastępując wodę w razie potrzeby, 2 lub 3 razy, wlewając więcej wody po stronie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Usunąć kolbę z ciepła i odkształcenia. Wycisnąć cały płyn z muszli i warzyw, a następnie wyrzucić je. Zwróć ciecz do ciepła i zmniejsz zapas do 2 do 3 kwarty lub do żądanej ilości (do tego przepisu będziesz potrzebował 7 filiżanek tego zapasu). Jeśli pożądana jest przejrzystość, przecedzić kolbę przez szmatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
9
W małej misce, połączyć mieloną czerwoną, białą i czarną paprykę, paprykę, tymianek, oregano, liść laurowy i sól i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
W ciężkim garnku, 5-litrowym lub większym, rozgrzej olej na średnim ogniu, najpierw rozgrzej garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Dodać cebulę, seler i zielony pieprz. Obróć ciepło na wysokie. Często mieszając, dodać czosnek, plik, ostry sos pieprzowy i mieszankę pieprzowo-ziołową. Gotować przez 5 minut, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
12
Dodaj sos pomidorowy i wymieszaj, ponieważ zmniejsza się na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
13
Dodać 7 filiżanek wywaru i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
14
Gdy gotowy do podania, dodać krewetki, ostrygi,i krab. Przykryj i odczekaj 5 minut. Wyłączyć ciepło i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili

Składniki

1liść laurowy, rozgniatanyliść laurowy, rozgniatany2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)4marchew w plasterkachmarchew w plasterkach1pęczkiseler naciowy w plastrachseler naciowy w plastrach4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwona cebula, drobno posiekana, do podaniaczerwona cebula, drobno posiekana, do podania454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgecrabmeatcrabmeat11 łyżka suszonego oreganoGorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)1Batoniki toffi Heath1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku2Batoniki toffi Heath1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuplik w proszkuplik w proszku2gałązkiMafaldi Fresh jeśli to możliweMafaldi Fresh jeśli to możliwe1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy3goździkiczosnek w plasterkachczosnek w plasterkach4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana zielona paprykaposiekana zielona papryka1Batoniki toffi Heatholiwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowycholiwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowych12 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumielony biały pieprzmielony biały pieprz1Batoniki toffi Heath2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę4cebula ćwiartkacebula ćwiartka1Batoniki toffi Heathsuszone oreganosuszone oregano2Batoniki toffi Heathuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody2Batoniki toffi HeathSOS ostra paprykaSOS ostra papryka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekrewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined1kufelostrygi łuskaneostrygi łuskane3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)5Średnia żółta cebula, posiekana1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Bodega Garzon Uruguay Single Vineyard Albarino z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Bodega Garzon Uruguay Single Vineyard Albarino
Bodega Garzon Uruguay Single Vineyard Albarino
Bardzo elegancki bladożółty ten Albariño ma świeży i żywy nos, który przypomina tropikalne owoce z subtelnymi cytrusami i nutami kwiatowymi. W ustach znajduje się okrągłe i świeże ciało z solą fizjologiczną i kombinacją minerałów, które zapewniają wyraźne pojęcie terroir.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn