Schłodzony Homar i szparagi z szalotką-estragon Vinaigrette
Schłodzony Homar i szparagi z szalotką-estragon Vinaigrette to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 2 porcjami. To danie główne ma 339 kalorii, 15g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, sól, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Spróbuj Buraki z szalotką i estragonem Vinaigrette, Sałatka z homara z estragonem Vinaigrette, oraz Sałatka z homara i kukurydzy z estragonem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 4 ćwiartki wody i soli do wrzenia w dużym garnku. Zanurz homary, Głowa pierwsza, we wrzącej wodzie; wróć do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut; odcedzić i ostudzić.
Usuń mięso z pazurów i ogonów. Schłodzić mięso homara.
Szparagi gotować we wrzącej wodzie, aby pokryć 3 minuty lub do chrupkości-miękkie; odcedzić. Zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić i osuszyć. Odstawić.
Oliwę z oliwek połączyć przez pieprz w słoiku; przykryć szczelnie i energicznie wstrząsnąć.
Ułóż liście sałaty, homara i szparagi na talerzach; skropić sosem; dodaj gałązkę estragonu i klin cytryny do każdej porcji, jeśli chcesz.