Schweineruckbraten (schab wieprzowy z mikrofali)
Jeśli masz około 32 minut do spędzenia w kuchni, Schweineruckbraten (schab wieprzowy z mikrofali) może być wspaniałym , bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem do wypróbowania. Za 3,88 USD za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3 osobom. Jedna porcja zawiera 450 kalorii , 69 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis zachwycił 6 osób. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz pod ręką polędwicę wieprzową, mielony pieprz, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 93% wyniku , co jest świetnym wynikiem. Schab pieczony w jabłkach , schab w glazurze z brązowym cukrem i balsamiką oraz soczysta i delikatna pieczeń ze schabu wieprzowego są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Osusz pieczeń wieprzową ręcznikiem papierowym i nakłuj mięso nożem lub widelcem w odstępach 1-calowych. W perforacje włóż liście rozmarynu.
Umieść połówki cebuli w szklanym talerzu do ciasta o średnicy 9 lub 10 cali. Połóż mięso na cebuli, tak aby pełniło funkcję rusztu do pieczenia.
Mięso zalewamy wodą i doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i kminkiem.
Gotuj w kuchence mikrofalowej przy pełnej mocy przez 16 minut (lub około 8 minut na funt). Odwróć pieczeń i piecz przez dodatkowe 6 minut lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura pieczeni osiągnie 63 stopnie C.
Przed pokrojeniem i podaniem pieczeń odstaw na około 15 minut.