Schab z sosem Fig i Porto
Schab z figą i sosem portowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 730 kalorii, 70g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 6,77 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól i pieprz, schab, port i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 178 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Schab Z Figami I Sosem Portowym, Schab Z Figami I Sosem Portowym, oraz Schab pieczony faszerowany z sosem portowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do sosu: w ciężkim średnim rondlu połącz pierwsze 6 składników. Gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 30 protokół. Odrzuć gałązki ziół i laski cynamonu (niektóre liście rozmarynu pozostaną w mieszance portu).
Przenieść mieszaninę portu do blendera i puree, aż będzie gładka. Zmiksować z masłem. SOS doprawiamy do smaku solą i pieprzem. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przed użyciem przewiń na średnim ogniu.)
Dla wieprzowiny: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
W małej misce wymieszać olej, rozmaryn, 1 łyżkę soli i 1 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozprowadź mieszaninę oleju na wieprzowinie, aby całkowicie pokryć. Pieczeń, aż do natychmiastowego odczytu mięsa termometr włożony do środka rejestry wieprzowiny 145 Stopni F, obracając wieprzowinę co 15 minut, aby zapewnić nawet brązowienie, o 45 minut łącznie.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Niech wieprzowina reszta 15 minut. W międzyczasie wymieszaj rosół z kurczaka na patelni.
Umieść patelnię na średnim ogniu i zeskrobać dno patelni, aby usunąć wszelkie rumiane kawałki. Przynieś soki z patelni na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Używając dużego ostrego noża, pokrój wieprzowinę w poprzek na plasterki o grubości 1/4 cala. Ułóż plastry wieprzowiny na talerzach. Łyżka do jus.
Opryskać ciepłym sosem figowym i podawać natychmiast.