Schab schabowy w śmietanie jabłkowej
Kotlety schabowe w kremie jabłkowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 105g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1288 kalorii. Na 8,83 zł / porcja, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, jabłecznik, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Sos jabłkowy i schab schabowy, Kotlety Schabowe Pomidorowe, oraz Grillowane Kotlety Schabowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kotlety schabowe przyprawiamy ze wszystkich stron 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; odstawiamy.
Mąkę, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, gałkę muszkatołową i ziele angielskie połączyć w plastikowej torbie. Wrzucić wieprzowinę z przyprawioną mąką do płaszcz, i strząsnąć nadmiar.
Rozgrzać masło i oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu, aż lekko palenia. Wieprzowinę podsmażyć na złoty kolor z każdej strony, około 3 minut na stronę.
Wlać cydr jabłkowy i doprowadzić do wrzenia. Włącz ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż wieprzowina jest przetargu widelca, 15 do 20 protokół.
Usuń wieprzowinę i utrzymuj ciepło; zwiększ ciepło do średniej wysokości. Rozpuścić skrobię kukurydzianą w bulionie z kurczaka i wymieszać z gotującym się cydrem; gotować przez minutę lub dwie, aż zgęstnieje. Wymieszać pół na pół i gotować na wolnym ogniu.
Podajemy sos na kotletach wieprzowych.