Schab pieczony z sałatką z kopru włoskiego
Schab pieczony z sałatką z kopru włoskiego to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 4,46 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 73g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 544 kalorie. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga soku pomarańczowego, liści laurowych, pieprzu oraz soli i pieprzu. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Schab pieczony z sałatką z kopru włoskiego, Schab pieczony z koprem włosko-czosnkowym, oraz Pieczeń schabowa faszerowana koprem i Prosciutto.
Instrukcje
W dużym garnku, toast wszystkie przyprawy na umiarkowanie dużym ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać wodę, sól, brązowy cukier i liście laurowe i doprowadzić do wrzenia, mieszając do rozpuszczenia soli i cukru.
Wlać solankę do dużej patelni i ostudzić do temperatury pokojowej.
Do solanki włożyć pieczeń wieprzową, mięsistą stronę do dołu. Przykryć patelnię do pieczenia i przechowywać w lodówce na noc. Pieczeń wieprzową doprowadzić do temperatury pokojowej w solance przed pieczeniem.
Ułóż pieczeń wieprzową na dużej blasze do pieczenia, mięsisty bok do góry. Wieprzowinę pieczemy w górnej trzeciej części piekarnika przez około 1 godzinę i 15 minut, aż w najgrubszej części znajdzie się natychmiastowy termometr odczytowy 14
Przenieś pieczeń na deskę do rzeźbienia; pozostaw na 15 minut.
Używając małego, ostrego noża, obrać czerwony grejpfrut, usuwając cały gorzki biały pestkę. Pracując nad dużą miską, przeciąć między membranami, uwalniając sekcje grejpfruta do miski.
W małej misce połączyć sok pomarańczowy, ocet winny czerwony, oliwę z oliwek i miód; doprawić sos solą i pieprzem.
Dodaj pokrojony koper włoski i czerwoną cebulę do grejpfruta sekcji w dużej misce.
Pieczeń wieprzową pokroić w kotlety i przełożyć na talerze. Sałatkę z kopru włoskiego wrzucić z dressingiem, ułożyć sałatkę razem z kotletami i podawać.