Schab pieczony z jabłkami
Schab pieczony z jabłkami to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 572 kalorie, 52g białka, oraz 28g tłuszczu. Na $3.49 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, czosnek, polędwicę wieprzową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 69 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Schab pieczony z jabłkami, Schab Pieczony Z Jabłkami I Szałwią, oraz Schab Pieczony Z Brukwią I Jabłkami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W dużej patelni żaroodpornej rozgrzać olej roślinny na dużym ogniu. Schab obficie doprawić solą i pieprzem. Podsmaż mięso na złoty kolor ze wszystkich stron, około 2 do 3 minut na stronę.
Mięso przełożyć na talerz i odstawić na bok.
Dodaj cebulę, marchew, seler, czosnek, gałązki ziół, i 2 łyżki masła na patelni. Mieszać, aż warzywa są rumiane, o 8 protokół. Wymieszać pokrojone jabłka, następnie przesunąć mieszaninę na boki i ustawić schab na środku patelni wraz z zebranymi sokami na talerzu.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz schab, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do środka mięsa rejestruje 140 do 150 stopni F, około 30 do 35 minut. (Patrz Notatka Cooka.)
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i przykryć luźno folią podczas przygotowywania sosu. Jabłka i warzywa układamy na półmisku i odstawiamy.
Usunąć i wyrzucić gałązki ziela. Powrót patelni na dużym ogniu i dodać ocet skrobanie dno drewnianą łyżką poluzować wszelkie rumiane kawałki. Zmniejsz o połowę, a następnie dodaj cydr i zmniejsz o połowę ponownie. Wyciągnij patelnię z ognia i ubić musztardę, a pozostałe 2 łyżki zimnego masła. Przyprawę wyregulować solą i pieprzem, do smaku.
Usunąć sznurki z pieczenia i pokroić na kawałki o grubości 1/2 cala i ułożyć na mieszaninie jabłek.
Skropić sosem na mięsie, a resztę podawać na boku.
Uwaga kucharza: wieprzowina gotowana w ten sposób będzie lekko różowa. W razie potrzeby ugotuj wieprzowinę do 160 stopni F, ale pamiętaj, że to chude cięcie nie będzie tak wilgotne w wyższej temperaturze.