Schab Kominowy Z Tuńczykiem
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Schab kominowy z tuńczykiem może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 781 kalorii, 73g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.15 za porcję. Przepis ten zachwycił 79 osób. Mieszanka miodu, olej arachidowy, schab z tuńczyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Schab Kominowy Z Tuńczykiem, Schab Kominowy Z Tuńczykiem, oraz Rippli (Żeberka Schabowe / Schab Wędzony).
Instrukcje
W niereaktywnej misce połącz soję, miód i proszek wasabi. Rezerwa 1/4 szklanki do zanurzania sosu.
Zwiń każdy kawałek tuńczyka w tej mieszaninie, aby równomiernie pokryć. Marynować od 1 godziny do nocy.
Wyjąć tuńczyka z marynaty i wyrzucić marynatę.
Na talerzu połóż nasiona sezamu.
Zawiń tuńczyka w nasionach, aby równomiernie pokryć.
Odpalić komin i Szczyt dobrze naoliwionym rusztem. Sear przez 15 do 30 sekund na stronę lub do żądanej temperatury.
Wyjmij do stojaka i odpocznij przez 3 minuty. Przykryj folią lub folią, aby uzyskać przenoszenie gotowania. Pokrój cienko i podawaj z sosem do zanurzania.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.