Scallopini z cielęciny w słodkim sosie z czerwonej papryki
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na sosy, więc wypróbuj Veal Scallopini in a Sweet Red Pepper Sauce. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 3,39 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 297 kalorii , 30 g białka i 9 g tłuszczu . 7 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką mleko, jajko, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 75% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Broccoli Rabe and Breaded Veal Scallopini , Lemon and pepper veal cutlets i Baked Brie with Sweet Red Pepper Jam .
Instrukcje
Rozbij kotlety cielęce kilka razy tłuczkiem do mięsa, aby zmiękczyć, jeśli chcesz. Ubij jajko z mlekiem w płytkiej misce. Wymieszaj bułkę tartą, pietruszkę, czosnek w proszku, sól i czarny pieprz w osobnej misce, aż dobrze się połączą.
Rozgrzej 2 łyżki oleju roślinnego lub tyle, aby pokryć dno patelni, na średnim ogniu. Zanurz każdy kotlet w mieszance jajecznej, a następnie w mieszance bułki tartej, aby pokryć. Smaż kotlety w gorącym oleju, aż się zrumienią, około 3 minuty z każdej strony.
Odsącz kotlety na papierowych ręcznikach.
Rozgrzej na tej samej patelni jeszcze 2 łyżki oleju roślinnego; smaż na gorącym oleju czerwoną paprykę i cebulę, aż zmiękną, około 8 minut.
Wlać duszone pomidory do warzyw i wymieszać z wodą i cukrem, rozpuszczając cukier w sosie. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Zmniejsz ogień do małego.
Włóż kotlety cielęce do sosu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż cielęcina będzie bardzo miękka, około 30 minut.