Scallopini z cielęciny w słodkim sosie z czerwonej papryki

Scallopini z cielęciny w słodkim sosie z czerwonej papryki
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na sosy, więc wypróbuj Veal Scallopini in a Sweet Red Pepper Sauce. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 3,39 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 297 kalorii , 30 g białka i 9 g tłuszczu . 7 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką mleko, jajko, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 75% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Broccoli Rabe and Breaded Veal Scallopini , Lemon and pepper veal cutlets i Baked Brie with Sweet Red Pepper Jam .

Instrukcje

1
Rozbij kotlety cielęce kilka razy tłuczkiem do mięsa, aby zmiękczyć, jeśli chcesz. Ubij jajko z mlekiem w płytkiej misce. Wymieszaj bułkę tartą, pietruszkę, czosnek w proszku, sól i czarny pieprz w osobnej misce, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
Szynka Wędzona Z Tyłu, Około 7 FuntówSzynka Wędzona Z Tyłu, Około 7 Funtów
1 Opakowanie (2-1/2 Uncji) Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 Opakowanie (2-1/2 Uncji) Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Kotlet CielęcyKotlet Cielęcy
Kilka Ogolonych Parmiginao-ReggianoKilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Wskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe IWskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe I
3 Duże Cebule, Starte3 Duże Cebule, Starte
Wskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 LiściowyWskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 Liściowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
20 Puszek (po 20 Uncji Każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych20 Puszek (po 20 Uncji Każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych
2
Rozgrzej 2 łyżki oleju roślinnego lub tyle, aby pokryć dno patelni, na średnim ogniu. Zanurz każdy kotlet w mieszance jajecznej, a następnie w mieszance bułki tartej, aby pokryć. Smaż kotlety w gorącym oleju, aż się zrumienią, około 3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ręcznik Papierowy TeksturowanyRęcznik Papierowy Teksturowany
Bagietka Francuska, TostowanaBagietka Francuska, Tostowana
Wskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 LiściowyWskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 Liściowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Plasterków Ogórka KiszonegoSłoik Plasterków Ogórka Kiszonego
3
Odsącz kotlety na papierowych ręcznikach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Karmelki I Tootsie Roll MidgeesKarmelki I Tootsie Roll Midgees
4
Rozgrzej na tej samej patelni jeszcze 2 łyżki oleju roślinnego; smaż na gorącym oleju czerwoną paprykę i cebulę, aż zmiękną, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Ręcznik Papierowy TeksturowanyRęcznik Papierowy Teksturowany
1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Plasterków Ogórka KiszonegoSłoik Plasterków Ogórka Kiszonego
5
Wlać duszone pomidory do warzyw i wymieszać z wodą i cukrem, rozpuszczając cukier w sosie. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory DuszonePomidory Duszone
Do 5 średnich Cukinii Pokrojonych W PlasterkiDo 5 średnich Cukinii Pokrojonych W Plasterki
1 Słoik (8-1/2 Uncji) Suszonych Na Słońcu Pomidorów W Oleju, Nieodsączonych1 Słoik (8-1/2 Uncji) Suszonych Na Słońcu Pomidorów W Oleju, Nieodsączonych
1 Butelka (1 Uncja) Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie1 Butelka (1 Uncja) Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
1-1/4 Szklanki Zimnej Wody1-1/4 Szklanki Zimnej Wody
6
Zmniejsz ogień do małego.
7
Włóż kotlety cielęce do sosu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż cielęcina będzie bardzo miękka, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
1 Słoik (8-1/2 Uncji) Suszonych Na Słońcu Pomidorów W Oleju, Nieodsączonych1 Słoik (8-1/2 Uncji) Suszonych Na Słońcu Pomidorów W Oleju, Nieodsączonych
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Rodzaje PotrawSos
Magazyn