Sałatka śródziemnomorska z cytrynowym winegretem
Sałatka śródziemnomorska z pikantnym cytrynowym winegretem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $2.95 za porcję. Jeśli masz skórkę z cytryny, pomidory, grzanki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest świetne. Spróbuj Pikantna sałatka chlebowa z cytryną Meyer Vinaigrette, Śródziemnomorska Sałatka z ciecierzycy z cytrynowym winegretem, oraz Śródziemnomorska Sałatka z awokado z ciecierzycy z cytryną bazylia Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolka szparagowa na parze, pokryta, 3 minuty lub do miękkości. Spłukać pod zimną wodą; dobrze spuścić.
Połącz fasolę, pomidory, ciecierzycę, ser feta i 1/4 szklanki pikantnego cytrynowego Vinaigrette.
Ułóż plastry bakłażana w jednej warstwie na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Umyj bakłażana z pikantnym cytrynowym winegretem. Broil 12 minut lub do lekko rumiane.
Wyjąć z blachy do pieczenia; ostudzić.
Ułóż 2 plastry bakłażana, 1 plasterek cukinii, 1 każdy czerwony i zielony pierścień pieprzu i około 1/3 plastrów kopru włoskiego wśród 6 talerzy. Top każdy z 2/3 szklanki zielonej mieszanki fasoli, 2/3 szklanki zieleni, i 1/3 szklanki grzanki.
Skropić pozostałym winegretem.