Sałatka Zimowa z prażonymi burakami i sosem cytrusowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki zimowej z pieczonymi burakami i sosem cytrusowym. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,05 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 116 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Jeśli masz sól koszerna, sok pomarańczowy, kozi ser i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zimowa sałatka z cytrusów i awokado z Burratanem i redukcją balsamiczną, Prażone Buraki Z Białym Sosem Balsamiczno-Cytrusowym, oraz Sałatka i Dressing z buraków i rukoli cytrusowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozostaw korzeń i 1-calową łodygę na burakach; szoruj pędzlem.
Buraki umieścić na wyłożonej folią patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania. Lekko zalać buraki sprayem do gotowania.
Piec w 400 przez 1 godzinę i 10 minut lub do miękkości. Buraki lekko chłodne. Odciąć korzenie buraka i łodygi; zetrzeć Skórki.
Pokroić buraki w kliny o grubości 1/2 cala.
Doprowadzić sok i cukier do wrzenia w małym rondlu; gotować 10 minut lub do zmniejszenia do 2 łyżki stołowe.
Wlać do średniej miski; lekko ostudzić.
Dodać szalotki, ocet, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać olej, stale mieszając trzepaczką.
Połącz sałatę, rukolę i radicchio.
Posypać mieszankę sałaty z pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; wrzucić delikatnie do połączenia. Ułóż około 1 szklanki mieszanki sałaty na każdym z 8 talerzy sałatkowych. Buraki podzielić równomiernie między sałatki.
Skropić 1 łyżką sosu na każdej sałatce; posypać każdą sałatkę 1 łyżką sera.
Wino Uwaga: Białe wino jest zwykle dobrym wyborem z sałatką, ale ziemiste i mocne smaki w zimowej sałatce z pieczonymi burakami i sosem cytrusowym pozwalają na to obfite danie do obsługi lżejszego czerwonego wina, takiego jak ironia Monterey Pinot Noir 2006 (16 USD). Owoc jagodowy wina dobrze komponuje się z kozim serem, a jego ziemiste grzybowe smaki są wzmocnione prażonymi burakami, a kwaśna kwasowość na finiszu pasuje do cytrusów. -- Jeffery Lindenmuth