Sałatka ziemniaczana z winegretem musztardowym
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sałatka ziemniaczana z winegretem musztardowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 213 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ocet z białego wina, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Sałatka Ziemniaczana Z Winegretem Musztardowym, Sałatka Ziemniaczana Z Winegretem Musztardowym, oraz Sałatka Ziemniaczana Z Musztardą Sherry Vinaigrette.
Instrukcje
Przykryć ziemniaki osoloną zimną wodą przez 2 cale w garnku 5-do 6-quart i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż po prostu miękkie, 20 do 25 minut.
Odcedzić w durszlaku i lekko ostudzić.
Podczas gdy ziemniaki gotują się na wolnym ogniu, ubij razem cukier i 3 łyżki octu w dużej misce, aż cukier się rozpuści.
Gdy ziemniaki są po prostu dość chłodne do obsługi, obrać i pokroić po przekątnej na 1/2-cala grubości plastry, dodając do mieszaniny octu w plastrach i podrzucając delikatnie połączyć.
Wymieszać szalotkę, musztardę i pozostałą łyżkę octu w małej misce, a następnie dodać olej w powolnym strumieniu, ubijając aż do emulgacji.
Do ziemniaków dodajemy sos, następnie doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy gumową szpatułką.
* Sałatkę ziemniaczaną można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej, następnie wymieszać i doprawić przed podaniem.