Sałatka Zielona mieszana z burakami i daikonem
Mieszana Zielona sałatka z burakami i Daikon jest bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz pod ręką złote buraki, daikon, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pierogi Buraczane Zielone Z Mieszanymi Buraczkami Letnimi, Sosem Maślanym Brązowym, Zielona sałatka z burakami, pomarańczami i awokado, oraz zielona sałatka z burakami i chipsami prosciutto.
Instrukcje
Buraki owinąć w podwójną warstwę folii aluminiowej i piec około 1 godziny, do miękkości.
Ostudzić, a następnie obrać buraki. Czerwone buraki pokroić w cienkie plasterki, a złote pokroić w kliny.
W małej misce ubijamy Octy balsamiczne i szampańskie z musztardą.
Ubić oliwę w cienkim strumieniu, następnie ubić marmoladę i doprawić pokruszonym czerwonym pieprzem, solą i czarnym pieprzem.
Przełóż połowę dressingu do dużej miski i dodaj mesclun, rukolę i daikon. Wrzucić dobrze i przenieść na talerze.
Dodać buraki i pozostały dressing do miski i wrzucić do herbu. Buraki rozsypać wokół zieleni i podawać od razu.