Sałatka Ze Stekiem

Sałatka Ze Stekiem
Sałatka ze stekiem zajmuje około 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 563 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.76 za porcję. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 152 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, sok z cytryny, rukola, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka Ze Stekiem (Sałatka Ranen), Sałatka Ze Stekiem, oraz Sałatka Ze Stekiem.

Instrukcje

1
Podgrzać kilka łyżeczek oleju w żeliwnej patelni na dużym ogniu. Wytrzyj steki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Steki posypać z obu stron odrobiną soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Podsmaż steki na patelni po obu stronach, aż ładnie się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Zdjąć patelnię z ognia i przykryć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Niech gotować przez kilka minut więcej, aż stek jest zrobione do własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
6
Możesz przetestować za pomocą termometru do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
7
Usuń stek z patelni w temperaturze 125 do 54° dla rzadkich, 140 ° F dla średnich rzadkich, 150 ° dla średnich. Lub użyj palców, aby przetestować mięso pod kątem doness (zobacz Test palcowy, aby sprawdzić Doness mięsa).
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Zdjąć z patelni do deski do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Pozostaw na kilka minut przed cięciem.
3
Pokrój cienkie plastry, na przekątnej, aby pokroić szerokie kawałki, w poprzek ziarna mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Skomponuj sałatki: wrzucić razem zieleni sałaty, rukola, papryka, ser kozi, i szalotki. Układaj na pojedynczych talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Ser KoziSer Kozi
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
ZieloniZieloni
5
Posypać awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
6
Połóż na wierzchu kilka plastrów schłodzonego pokrojonego steka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek W PlastrachStek W Plastrach
7
Posypać nasionami granatu lub pokrojonymi kumkwatami, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
KumkwatKumkwat
8
Zrób opatrunek: 
9
Wymieszać sok z cytryny, oliwę z oliwek, musztardę oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
10
Mżawka na sałatce.

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn