Sałatka zapiekana z chrupkami Prosciutto
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Seared przegrzebek Sałatka z Prosciutto chipsy spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,17 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 100 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz sałatki, oliwę z oliwek, ocet jabłkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sałatka Zapiekana Z Przegrzebkami, Przegrzebek, Prosciutto i sałatka Mâche, oraz Sałatka Rzymska Z Chrupkami Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1 łyżka oleju, ocet jabłkowy, mielone szalotki, i musztarda Dijon w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj warzywa sałatkowe, pomidorki cherry połówki, i ogórek do miski; wrzucić delikatnie do herbu.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać pokrojone prosciutto na patelnię; gotować 3 minuty lub do prosciutto jest chrupiące; grubo posiekać. Pat przegrzebki suche ręcznikami papierowymi; posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem i koszerną solą.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek do patelni; zawirować do patelni płaszcz.
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Umieść 4 przegrzebki i 2/3 szklanki mieszanki sałat na każdym z 4 talerzy; posypać prosciutto.