Sałatka z łososia, szparagów i Orzo z winegretem cytrynowo-koperkowym

Sałatka z łososiem, szparagami i Orzo z winegretem cytrynowo-koperkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Ten przepis służy 6. Jeśli masz cebulę, filet z łososia, winegret cytrynowo-koperkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Sałatka ze szparagów z łososiem i Orzo z winegretem z koperkiem cytrynowym (5 składników), Sałatka ze szparagów i krewetek z winegretem z koperkiem cytrynowym, oraz Wiosenne Orzo ze szparagami, cytryną i koperkiem.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotować 6 szklanek wody.
Dodać szparagi; gotować 3 minuty lub aż chrupiące-miękkie.
Szparagi wyjąć z wody szczypcami lub łyżką szczelinową, rezerwując wodę na patelni. Szparagi zanurzyć w lodowatej wodzie, odcedzić i odstawić.
Powrót zarezerwowanej wody do wrzenia.
Dodać orzo i gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podczas gotowania orzo filet posypać równomiernie solą i pieprzem.
Umieść rybę na wyłożonej folią patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Broil 5 minut lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness. Używając 2 widelców, połóżcie rybę na duże kawałki.
Połączyć ryby, orzo, szparagi, cebula, i cytryna-koperek Vinaigrette w dużej misce; wrzucić delikatnie do herbu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau