Sałatka z zielonej fasoli, orzechów laskowych i mięty z sosem cytrynowym

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać zielonej fasoli, orzech laskowy, i sałatka Mięta z sosem cytrynowym spróbować. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 196 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz fasolę, skórkę z cytryny, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Prosta sałatka z zielonej fasoli z sosem cytrynowym, Sałatka z zielonej fasoli i orzechów laskowych, oraz Przepis na sałatkę z fasoli i pancetty (z sosem z grochu Pecorino i mięty).
Instrukcje
Rozłóż orzechy na patelni do pieczenia i piec na złoty pod Skórki (złamać jeden do testu), 10 do 15 protokół. Gdy orzechy są na tyle chłodne, że można je przetrzeć ręcznikiem kuchennym, aby usunąć jak najwięcej skórek. Grubo posiekać i odstawić.
W garnku 4 - do 6-quart na dużym ogniu, doprowadzić 3 ćwiartki osolonej wody do wrzenia.
Dodać fasolkę szparagową i gotować, aż tylko chrupiące-przetargu, 4 do 7 protokół.
Odcedzić w durszlaku i zanurzyć fasolę w misce z lodowatą wodą do ostygnięcia.
Ponownie odcedzić i odstawić.
W małej misce wymieszaj liście mięty, skórkę cytryny, sok z cytryny i sól, aby przygotować dressing.
Mżawka w oleju z orzechów laskowych, stale ubijając.
W dużej misce delikatnie wrzucić fasolę z sosem i orzechami laskowymi.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Wine pairing: lekko oaked wersja Sauvignon Blanc