Sałatka z warzyw korzeniowych z dressingiem chrzanowym
Sałatka Root Veggie z dressingiem chrzanowym to hor d ' oeuvre, która serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lakto ovo wegetariański przepis ma 151 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Za 73 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś sól i pieprz, chrzan, koperek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 15 minut. Z łyżką wynik 81%, to danie jest świetne. Spróbuj Sałatka Z Warzyw Korzeniowych Z Kremowym Dressingiem Chrzanowym, wiosenna sałatka z warzyw korzeniowych, oraz Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych z winegretem jabłkowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W salaterce połącz chrzan, musztardę, ocet z czerwonego wina i miód. W powolnej, stabilnej parze dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i wymieszaj, aby połączyć.
Dodaj marchewki, rzodkiewki, koperek i pietruszkę, wymieszaj do pokrycia. Dopraw solą i pieprzem, ponownie wymieszaj i podawaj.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Brick & Mortar Manchester Ridge Vineyard Chardonnay z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Cegła I Zaprawa Manchester Ridge Vineyard Chardonnay