Sałatka z tuńczykiem, karczochem i papryką
Sałatka z tuńczyka, karczocha i papryki to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz tuńczyk albacore w wodzie, pieczoną paprykę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka z tuńczykiem, karczochem i pieczoną czerwoną papryką, Sałatka Z Tuńczykiem I Karczochami, oraz Sałatka z tuńczykiem z karczochami George ' a dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić karczochy, zastrzegając 2 łyżki marynaty. Grubo posiekać karczochy.
W dużej misce, wymieszać razem karczochy, zastrzeżone marynaty, koperek, olej, sok z cytryny, pieprz i czosnek.
Dodać szpinak, tuńczyk i pieczoną paprykę; dobrze wymieszać.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.