Sałatka z szynki w sosie marynowanym-Okra
Sałatka z szynką z sosem marynowanym-Okra może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 114g białka, 106g tłuszczu, oraz w sumie 1517 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, wody, marynowanej okry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak smażony w ostrym sosie z marynowaną okrą Slaw, Marynowana Sałatka z Okranem i krewetkami, oraz Ogórek Kiszony.
Instrukcje
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance połączyć szynki, wywar, 2 szklanki wody, cebulę, seler i pieprz i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić w piekarniku przez około 2 godziny lub do momentu, gdy mięso zacznie spadać z kości.
Usunąć skoki i ostudzić, następnie usunąć mięso i rozdrobnić. Rezerwa 2 łyżki płynu duszenia. Podkręć piekarnik do 35
W misce połączyć żółtka, białko jaja, marynowaną solankę okra, 1 łyżkę płynu i pozostałą 1 łyżkę wody.
Ubij olej roślinny i musztardę, a następnie złóż okrę i szczypiorek. SOS gribiche doprawić solą i pieprzem.
Na lekko naoliwionej blasze do pieczenia wrzucić ziemniaki z 1 łyżką oliwy z oliwek i serem i doprawić solą i pieprzem.
Rozprowadzić w jednej warstwie i piec przez 20 minut, lub do miękkości i lekko rumiane. Trzymaj ciepło.
W małej misce wrzucić rukolę z pozostałym 1 łyżeczką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny. Na średniej patelni podgrzać pozostałą 1 łyżkę duszenia cieczy.
Dodać szynkę i mieszać aż do ogrzania.
Przenieść do średniej miski i złożyć w 1/4 szklanki sosu gribiche. Zapakuj 1/2 szklanki szynki do 3-calowej formy pierścieniowej na środku każdego talerza obiadowego, a następnie zdejmij formę. Ułóż sałatkę z rukoli z jednej strony, a ziemniaki z drugiej i podawaj.