Sałatka Z Pomidorów Wiśniowych Orzo
Sałatka z pomidorów wiśniowych Orzo wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.38 za porcję. Ta przystawka ma 271 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1188 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz makaron orzo, sól, pomidorki koktajlowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka Orzo z kukurydzą, rukolą i pomidorkami koktajlowymi, Tarta Wiśniowa Balsamiczna Grillowana Letnia Sałatka Warzywna Orzo, oraz Sałatka z pomidorów i bazylii Orzo.
Instrukcje
Ugotować makaron orzo w osolonej wodzie: doprowadzić duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia.
Dodać orzo, mieszając tak, aby nie przyklejało się do dna patelni. Gotować, uncovered, na wysokim wrzenia aż al dente, gotowane przez, ale jeszcze trochę twarde.
Odcedzić makaron (do tego służy drobna siatka sitowa, ponieważ małe orzo może przejść przez otwory w durszlaku) i spłukać zimną wodą, aby makaron nie gotował się dalej.
Wrzucić makaron z oliwą z oliwek, pomidory, feta, ogórek, zielona cebula, oregano, sok z cytryny, pieprz: wrzucić makaron z oliwą z oliwek w dużej misce. W tym momencie możesz iść do przodu i schłodzić się, aż będziesz gotowy do służby (lub transportu na imprezę).
Wymieszać z resztą składników, pomidory, ser feta, ogórek, zielona cebula, oregano, sok z cytryny, i czarny pieprz. Feta jest słona, więc nie trzeba dodawać więcej soli.